yenilik025
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- 2007
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 23-06-2027
İNCELEDİM ELLERİNİZE SAĞLIKİ BENİM KULLANDIĞIM PUANTAJDA DA BUNA BENZER BİR UYGULAMA VAR.Yukarıda vermiş olduğum koddaki rank fonksiyonu hatalı çalışyordu bu sebeple Sn Ali beyin uyarısı ve önerisi doğrultusunda kodu aşağıdaki gibi revize ettim, bu şekilde gayet güzel çalışıyor, Ali beyede önerisi için teşekkür ederim.
Kod:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) On Error Resume Next If Intersect(Target, [a:e]) Is Nothing Then Exit Sub satir = Target.Row For a = 1 To 5 adr = Cells(satir, a).Address deg = Evaluate("=SUMPRODUCT((" & adr & "<A" & satir & ":E" & satir & ")/COUNTIF(A" & satir & ":E" & satir & ",A" & satir & ":E" & satir & "&""""))+1") Cells(satir, a).Interior.ColorIndex = Cells(deg, "h").Interior.ColorIndex If Cells(satir, a) = "" Then Cells(satir, a).Interior.ColorIndex = xlNone Next End Sub [B][COLOR=green]1-Hata durumunda kodun çalışmaya devam etmesini sağlar.[/COLOR][/B] [B][COLOR=#008000]2-kodun A:E aralığında çalışması sağlanır.[/COLOR][/B] [B][COLOR=#008000]3-satir değişkenine veri girilen hücrenin satır nosu atanır.[/COLOR][/B] [B][COLOR=#008000]4-A-E aralığındaki sadece sayısal hücreler için döngü oluşturur.[/COLOR][/B] [B][COLOR=#008000]5-deg değişkenine hücredeki sayının A:E aralığındaki sıra değerini hesaplar ve atar.[/COLOR][/B] [B][COLOR=#008000]6-Tüm hücreleri sırasına göre renklendirir.[/COLOR][/B] [B][COLOR=#008000]7-Eğer hücre silinirse renklendirme kaldırılır.[/COLOR][/B] [B][COLOR=#008000]8-döngü bitimi[/COLOR][/B]
BENİM İSTEĞİM HÜCRE RENKLE DOLMASI DEĞİL
ÖRNEK X YAZMIŞSAM SİYAH , H YAZMIŞSAM KIRMIZI GİBİ YAZMASI. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.
Edit : Lütfen kelimelerinizi yazarken tamamını BÜYÜK HARF kullanarak yazmayın. Başlığınız tarafımdan bu bölüme taşınmıştır. (COST_CONTROL)
Moderatör tarafında düzenlendi: