Hücrelerde arama yaptırmak

Excel Vers. ve Dili
2003 excel türkçe
Ekteki dosyamdan ilgili isim L ile M sütunlarında arayacak yoksa Ayrılanlar sayfasında orda da yoksa 4b ve 657 -13b-yeni Başlayanlar sayfasından bulup istenen bilgiyi istediğimiz yere yazdırmak.

Not; Sutün undaki kişileri üniveriste ödenegi oranı- Eğitim Öğretim oranı-Üniversite ödengi +eğit.ödenği olan üç sutunu bulmak Önce likle L ile M arasındaki sütunlardan arayacak yoksa Ayrılanlar sayfasında arayacak ordada yoksa 4b ve 657-13b-yeni başlayanlar sayfalarndan arayarak ilgil kişilerin oran ve tutarlarını bulmak,

Örnegin Z9 sutunundaki Bahtiyar taner dulkadir in üniversite ödenigoranını L ile W sutunlarından arayarak 245 bulup bulması Eğitim Öğretim ödeniğ oranını L ile W sutünlarndan ayarak 60,79 bulması (Ünive.Ödeniği + Eği Öğr.Ödeniği toplamını 1848,21 bulması,
Z11 Hücresind İdris Avşar ın ödenekliri L ile W sutunlaında olmadığından 4b ve 657 -13b-yeni Başlayanlar sayfasından arayarak bulması ve yazması,

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Çalışmanızda yeşil renkli hücrelerde zaten formül uygulamışsınız. Siz farklı bir çözüm mü arıyorsunuz?

Excel Vers. ve Dili
2003 excel türkçe
Evet ama diğer hücrelerde bir türlü yapamadım, olmuyor