Hücrelerdeki çalışma sayfa adlarına göre işlem yapma

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Sayın Hocam Daha önce pek çok yardımınız oldu sağolum,

şimdi size ekte bir dosya gönderiyorum. Farzedinki altta 100 lerce çalıma sayfası var ve ben bir tolpam (ana sayfa) oluşturup sadece ilk çalışma sayfasından manuel değerleri alıp (formülasyonu hazırlayıp) diğerlerini çekçirdiğimde hep bir sonraki çalışma sayfasından gelmesini nasıl sağlarım. Örnek; A sutünuna A çalışma sayfasından, B sütünuna B çalışma sayfasından.....gelsin formülü aşağı çektiğimde. Çalışma sayfalarının formatları aynıdır.

Saygılar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

B2 hücresine yazarak kopyalayınız..

=DOLAYLI($A2&"!C"&SÜTUN(B1))

Not: Farklı konularla ilgili sorularınız için yeni konu başlığı açmanızı rica ederim..

.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Hocam merhaba,

Ekteki çaılma sayfalarından DOLAYLI formülünü kullanarak veri almaya çalışıyotum ama nerede hata yapıyorum bulamadım. Hocam şu formülü biraz açıklayabilir misiniz? Kafam bir türlü basmadı bir türlü şu DOLAYLI formülüne ama çokta ihtiyacım var...Yardımınızı rica ediyorum.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Hocam merhaba,

Ekteki çaılma sayfalarından DOLAYLI formülünü kullanarak veri almaya çalışıyotum ama nerede hata yapıyorum bulamadım. Hocam şu formülü biraz açıklayabilir misiniz? Kafam bir türlü basmadı bir türlü şu DOLAYLI formülüne ama çokta ihtiyacım var...Yardımınızı rica ediyorum.
Yeni tabloda açıklama yapmadığınız için hangi hücrelerden veri almak istediğinizi anlayamadım. Formülle ilgili açıklama için aşağıdaki linki inceleyiniz..

Dolaylı formülü nasıl kullanılır

.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Hocam Acar isimli çalışma sayfasındaki C33 nolu hücreyi ve C34 no.lu hücreyi getirmeye çalışıyorum. Siz bu örnekleri benim için yapabilirseniz daha iyi anlayacağım. Çok teşekkürler.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Hocam Acar isimli çalışma sayfasındaki C33 nolu hücreyi ve C34 no.lu hücreyi getirmeye çalışıyorum. Siz bu örnekleri benim için yapabilirseniz daha iyi anlayacağım. Çok teşekkürler.
=DOLAYLI($C2&"!C"& SÜTUN(A1)+32)

Bu şekilde deneyiniz. Formüldeki mantığı anlamak için verdiğim linki inceleyiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Hocam size ne kadar teşekkür etsem azdır. Bu sefer çaktım olayı. Çok sağolun.

Dolaylı ve etopla

Arkadaşlar ekte dolaylı ve etopla formulü ile beraber yapmak istediğim bir formül var, oldukça çok uğraşmama yaklaşık (3-4 saat) rağmen kafa bir türlü basmadı.
Yardımlarınızı rica ederim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10/05/2019
Size bu konuda hali hazır bir vba programı öneririm. Fakat sisteminizde kayıtlar biraz farklı görünecek. Ama istediğinizi elde edeceksiniz.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür ederim.Yazdıklarınız fikir verdi, ama ben kendi sayfama bunu uygulayamadım.Sizin yapmanızı rica ederim.Biraz daha açık yazmak gerekirse süz komutu ile hangi ay seçilirse orda verilerin gelmesini istiyorum Gelir tablosu sayfasına. Örneğin Süz den Ocak seçildiğinde Ocak sayfasındaki 600 Yurtiçi satışların karşısına 10 gelecek Süzden Şubat seçildiğimde 600 Yurtiçi satışların karşısına 40 gelecek. Diğerleride o şekilde.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür ederim.Yazdıklarınız fikir verdi, ama ben kendi sayfama bunu uygulayamadım.Sizin yapmanızı rica ederim.Biraz daha açık yazmak gerekirse süz komutu ile hangi ay seçilirse orda verilerin gelmesini istiyorum Gelir tablosu sayfasına. Örneğin Süz den Ocak seçildiğinde Ocak sayfasındaki 600 Yurtiçi satışların karşısına 10 gelecek Süzden Şubat seçildiğimde 600 Yurtiçi satışların karşısına 40 gelecek. Diğerleride o şekilde.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
Eki inceleyiniz..

.

Ekli dosyalar

Espiyonajl ustadım, ufak bir ricam daha olacak.Fonksiyonu anladım, fakat formülde
ETOPLA(DOLAYLI($A$1&"!A:A");A18;DOLAYLI($A$1&"!C:C"))
$A$1&"! kısmı ana tabloda sayfayı belirtiyor.Fakat orada " işaretlerini çözemedim.Bende uğraşırken benzer formül kurmuştum ama " işaretini ! işaretinden sonra koymuştum.Formül neden " işaretine ihtiyaç duyuyor anlayamadım. Kafama takılan burada metin kullanmıyoruz.
Teşekkürler..

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Espiyonajl ustadım, ufak bir ricam daha olacak.Fonksiyonu anladım, fakat formülde
ETOPLA(DOLAYLI($A$1&"!A:A");A18;DOLAYLI($A$1&"!C:C"))
$A$1&"! kısmı ana tabloda sayfayı belirtiyor.Fakat orada " işaretlerini çözemedim.Bende uğraşırken benzer formül kurmuştum ama " işaretini ! işaretinden sonra koymuştum.Formül neden " işaretine ihtiyaç duyuyor anlayamadım. Kafama takılan burada metin kullanmıyoruz.
Teşekkürler..
" işaretini kullanmadan metin olan hücreleri birleştiremezsiniz, aşağıdaki linkte anlatmaya çalışmıştım.

http://www.excel.web.tr/f14/dolayl-formulu-nas-l-kullan-l-r-t59318.html

.