Hücrelerdeki verilere göre açıklama yazdırma

e555e

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26-02-2027
Merhaba arkadaşlar
Ekteki dosyaya göre aşağıdaki istenilenleri yazdırmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz.

G sütununda *OFF yazıyorsa H sütununa Off tanımlamasında pdks okutması mevcuttur. yazacak

G sütunundaki hücrede * yoksa Vardiya tanımlaması mevcut değildir. Yazacak

G sütunundaki hücrede * ile başlıyorsa ve saat aralığı belirtilmişse aşağıdaki diğer sorgulamalar yapılacak.

E sütunundaki hücredeki veri G sütunundaki hücredeki başlangıç saatinden 15 dakika ve önce ise Erken giriş okutması mevcuttur. Yazacak

E sütunundaki hücredeki veri G sütunundaki hücredeki başlangıç saatinden 15 dakika ve sonra ise Geç giriş okutması mevcuttur. Yazacak

F sütunundaki hücredeki veri G sütunundaki hücredeki çıkış saatinden 15 dakika ve önce ise Erken çıkış okutması mevcuttur. Yazacak

F sütunundaki hücredeki veri G sütunundaki hücredeki çıkış saatinden 15 dakika ve sonra ise Geç çıkış okutması mevcuttur. Yazacak

E sütunu dolu F sütunu boşsa Çıkış pdks okutması mevcut değildir. yazacak

F sütunu dolu E sütunu boşsa Giriş pdks okutması mevcut değildir. yazacak

E sütunu ve F sütunundaki hücre boşsa Pdks okutması mevcut değildir. Yazak.

Ekli dosyalar

e555e

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 tr
26-02-2027
varmı yardımcı olabilen

catalinastrap

Özgür ALTAY
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft® Excel® Microsoft 365 için MSO /64 bit /Türkçe
söyle bir çözüm üzerinde çalışıyorum ancak zaman alanında"*" kaynaklı hatalar alıyorum

=EĞER(G2="*OFF";"Off tanımlamasında pdks okutması mevcuttur";EĞER(EĞERHATA(BUL("*"; G2); 0)=0; "Vardiya tanımlaması mevcut değildir";EĞER(EĞERHATA(BUL("08:30"; G2); 0)=0; "Vardiya tanımlaması hatalıdır";EĞER(VE(E2=""; F2=""); "Pdks okutması mevcut değildir";EĞER(VE(E2=""; F2<>""); "Giriş pdks okutması mevcut değildir";EĞER(VE(E2<>""; F2=""); "Çıkış pdks okutması mevcut değildir"; EĞER(E2<=KAYDIR(G2; 0; 0; 1; 5)-ZAMAN(0;15;0); "Erken giriş okutması mevcuttur";EĞER(E2>=KAYDIR(G2; 0; 0; 1; 5)+ZAMAN(0;15;0); "Geç giriş okutması mevcuttur";EĞERR(F2<=KAYDIR(G2; 0; 0; 1; 5)-ZAMAN(0;15;0); "Erken çıkış okutması mevcuttur";EĞER(F2>=KAYDIR(G2; 0; 0; 1; 5)+ZAMAN(0;15;0); "Geç çıkış okutması mevcuttur";"Vardiya tanımlaması hatalıdır"))))))))))

e555e

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 tr
26-02-2027
hocam siz daha iyi birlirsiniz "~*" şeklinde kullanınca sorun çıkmıyordu sanırım

catalinastrap

Özgür ALTAY
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft® Excel® Microsoft 365 için MSO /64 bit /Türkçe
makro ile bi çözüm üretmek gerekebilir diğer arkadaşlarda bakıyorlardır şimdi

e555e

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 tr
26-02-2027
kimse bakmadı hocam :( zor mu yokda uğraştırıcımı bilemedim

e555e

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 tr
26-02-2027
* olmuyorsa yıldızların tümünü değiştirip yerine başka birşey yazıp ona göre yapamazmıyız. harf ya da rakam olamaz mı

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
* olmuyorsa yıldızların tümünü değiştirip yerine başka birşey yazıp ona göre yapamazmıyız. harf ya da rakam olamaz mı
bence mantık hatası var. Bir kişi erken girip erken çıkarsa hangisi yazacak. Erken giriş okuması mı, erken çıkış okuması mı

e555e

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 tr
26-02-2027
bence mantık hatası var. Bir kişi erken girip erken çıkarsa hangisi yazacak. Erken giriş okuması mı, erken çıkış okuması mı
Hocam haklısınız, geç gelip geç çıkınca da olabilir ama birtanesi yazması o kişinin kaydında anormallik olduğunu göstermeye yetecek. En azından o kişinin kaydına elle açıklama yazılabilir, iki olasılıktan birisi varsa uyarı vermesi yeterli. Amaç normalin dışındakileri tespit etmek ve iş yükünü azaltmak için otomatik açıklama yazdırmak.

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
Hocam haklısınız, geç gelip geç çıkınca da olabilir ama birtanesi yazması o kişinin kaydında anormallik olduğunu göstermeye yetecek. En azından o kişinin kaydına elle açıklama yazılabilir, belki daha sonra yazdığınız olasılıklar da eklenir. Daha bu istediklerim konusunda yardımcı olabilen çıkmadı fazlası zor. Amaç normalin dışındakileri tespit etmek ve iş yükünü azaltmak için otomatik açıklama yazdırmak.
ben dün yapmaya çalıştım yukarıda yazdığım tutarsızlığı görünce vazgeçtim. Müsait zamanda tekrar deneyeyim.

volki_112

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
13-12-2029
ben dün yapmaya çalıştım yukarıda yazdığım tutarsızlığı görünce vazgeçtim. Müsait zamanda tekrar deneyeyim.
dosyanızda çok mantık hatası var. E ve F sütunu boşsa Pdks okutması mevcut değildir. yazacak diyorsunuz. aynı satırda başta * olmadığı için de Vardiya tanımlaması mevcut değildir. yazılsın da istiyorsunuz. ben çıkamadım işin işinden aynı anda iki şartı sağlıyor bu durumda.