hücreleri kod ile toplama

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
merhabalar forumda isteidğim şekilde bulamadım ben hücreleri kod ile toplatmak istiyorum örneğin a1 hücresi ile c4 hücresini toplayıp a10 hücresine yazdırmak istiyotum ve a1 yada c4 hücresinde rakam değişirse otomatikman toplamda değişsin yani düğme ye bağlamak istemiyorum.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
bu kod işinizi görür mü?

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Range("A10") = [a1] + [c4]
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
sayın uzmanamele aynen bunu istiyordum teşekkür edeirm kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
bir sorum daha olacak peki b7 ile b17 arasını toplamını almak için kodu nasıl değiştirebilirim yani [b7:b17] olarak değiştirdim ama olmadı?

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
bu işinizi görür mü?

Range("A10") = "=Sum(b7:b17)"
End Sub

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Bu şekilde de kullanabilirsiniz.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
[b1] = WorksheetFunction.Sum([a1:a20])
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhaba arkadaşlar ben office 2007 de mesela A1 den A10 a kadar olan sayıları Hesapla adındaki command butonu na kısayol atayıp aynı command butona farklı kısayol atayıpta B1 den B10 kadar olan sayıları toplatmak istiyorum bu kısayol tuşuna basınca direk buraya gelmesin
Sub Makro1()

'
' Makro1 Makro
'
' Klavye Kısayolu: Ctrl+m
'
Application.Goto Reference:="Makro1"
End Sub

hemen command butonu çalışsın birde kayıt edip tekrar açınca exceli makro gitmesin A1den gerekirse A20ye kadarda toplattırabileyim mokro mantığı nasıl bilmiyorum ama biraz yaptım toplattırdım ama kaydı durdurunca excele çıkıp girince mokro kayboluyor ve değiştirilmiyor yani excele adapte edilmesi hakkındada biraz bilgi verirseniz sevinirim.

Yardımlarınız için şimdiden tşk ederim.Herşey Türkiye için....

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
PEKİ syn uzmanamele bu a1 ve c4 deiştiğinde toplam uzerine eklemesini yani önceki toplama eklemesini istersek nasıl yaparız. yardımcı olursanız sewinirim

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
aşağıdaki şekilde denermisiniz

Range("A10") = [a10] + [a1] + [c4]
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
syn uzmanamele hucreler uzerinde dolastıgımda her defasında ekleme yapıyor yineleme 1 de ancak her defasında topluyor a1 ve c 4 dekileri acaba bir defa topladıktan sonra o hucreyi silmesi mumkunmu?

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
bilmem acıklayabildimmi o hucreleri bir defaya mahsus işleme tabi tutmasını istiyorum. işlemi yaptıktan sonra yeni bir giriş için a1 ve c 4 u kendi silsin ve yeni giriş yapıldugunda aynı işlemi tekrarlasın( yardı ederseniz cok sevinirim

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
bunula ilgili bir konu acmıstım henuz bir sonuc alamadım

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
aşağıdaki kodu denermisiniz
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [a1,c4]) Is Nothing Then Exit Sub
Range("A10") = [a10] + [a1] + [c4]
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
syn uzmanamele bu verdiginiz kodda örnegin ben a1 e 5 girdim daha sonra c4 e de 10 g,rd,g,mde a10 hucresinde toplamı 20 gosteriyor yani ilk girdiğim a1 hucresindeki 5 i 2 defa işleme koyuyor bunu önlemenin bir yolu yokmu yani hucrelere girdigim rakamlar hesaplandıktan sonra otomatik sildirilemezmi yada baska bir cözüm?

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhaba arkadaşlar ben office 2007 de mesela A1 den A10 a kadar olan sayıları Hesapla adındaki command butonu na kısayol atayıp aynı command butona farklı kısayol atayıpta B1 den B10 kadar olan sayıları toplatmak istiyorum bu kısayol tuşuna basınca direk buraya gelmesin
Sub Makro1()

'
' Makro1 Makro
'
' Klavye Kısayolu: Ctrl+m
'
Application.Goto Reference:="Makro1"
End Sub

hemen command butonu çalışsın birde kayıt edip tekrar açınca exceli makro gitmesin A1den gerekirse A20ye kadarda toplattırabileyim mokro mantığı nasıl bilmiyorum ama biraz yaptım toplattırdım ama kaydı durdurunca excele çıkıp girince mokro kayboluyor ve değiştirilmiyor yani excele adapte edilmesi hakkındada biraz bilgi verirseniz sevinirim.

Yardımlarınız için şimdiden tşk ederim.Herşey Türkiye için....