hücreye açıklama (comment) olup olmadığını gösteren komut?

Excel Vers. ve Dili
2000 tr
If Application.ActiveCell.AddComment = False Then Exit Sub

belirli bir hücrede açıklanma eklenmiş mi diye nasıl doğrularız acaba?

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Aşağıdaki gibi deneyin.

Kod:
If Not Intersect(ActiveCell.SpecialCells(xlCellTypeComments), ActiveCell) Is Nothing Then Exit Sub

Excel Vers. ve Dili
2000 tr
evet program çalıştı cok teşekkürler

ben hücredeki açıklamaları userform üzerindeki textbox1 e yerleştirdim
Ancak Textbox1'de hücre açıklamasının sonunda wordeki paragraf işareti (nota işareti gibi) çıkıyor.yazı sonlarında.onları nasıl kaldırabilirim textbox1'den acaba?

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Aşağıdaki gibi bir kod kullanabilirsiniz.

Kod:
Replace(range("A1").Comment.Text, Chr(10), "")

Excel Vers. ve Dili
2000 tr
COK SAĞOL hocam.

son sorum ise

Normal bir excel sayfasında kullanıcı örneğin B4 sütunundaki açıklamayı kaldırmaya çalışınca uyarı versin "Kaldırılamaz" desin.Ancak düzeltmesine müsaade etsin..bunu nasıl yazarız?

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Aşağıdaki kodu sayfanın kod sayfasına kopyalayın. Sağ-klik menüdeki "açıklamayı sil" alt menüsünü iptal eder.

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(ActiveCell.SpecialCells(xlCellTypeComments), ActiveCell) Is Nothing Then
CommandBars("Cell").FindControl(ID:=1592).Enabled = False
Else
CommandBars("Cell").FindControl(ID:=1592).Enabled = True
End If
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2000 tr
UserForm2.TextBox1 = ebat.Comment.Text
bu komuttan sonra textbox1'e gelen yazı sonunda o paragraf-nota işareti çıkıyor.
bu komutta nasıl değişiklik yaparız hocam?

Replace(range("A1").Comment.Text, Chr(10), "") >>> verdiğin komutta tüm hücrelerde açıklama yok. belirli yerlerde var.

Excel Vers. ve Dili
2000 tr
textbox1 'de multiline a izin verince işaret kayboldu hocam.

tüm yardımların için cok teşekkürler levent bey. İyi Çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
2000 tr
Hocam sayfa1 'de B6'dan H10'a kadar 2008 Ocak Ayının günleri dizili.Kullanıcı günlük planlarını manuel günlere ait hücrelere açıklama ekleyerek takip ediyor.
önceden "txtilktar" isimli textbox'a tarih girilerek o güne ait açıklamayı Userform2'de gösteriyorduk:

Set ebat = Sheets("sayfa1").Range("B6:H10").Find(Day(UserForm1.txtilktar), LookAt:=xlWhole)

If Not ebat Is Nothing Then
ebat.Select
If Intersect(ActiveCell.SpecialCells(xlCellTypeComments), ActiveCell) Is Nothing Then UserForm2.Label6 = Range("B4").Comment.Text: GoTo bitir
UserForm2.TextBox1 = ebat.Comment.Text >>> bu komutla seçilen güne ait açıklama textbox1 'e ne güzel yansıyor.
End If

Ben istiyorum ki tarih girilmeden B6:H10 arasındaki günlerin hangilerinde açıklama var ise Userform2 üzerine yerleştirilecek combobox1 kaynağında açıklaması olan günler yazsın.ve combodan seçinde otomatik textbox1'e açıklama gelsin.

Find komutuyla beraber b6:h10 için "next" komutu mu kullanacaz? bulduğu her günü Combobox!'e source olarak atayacak.aslında basit hocam ya ve sayende ögreniyorum iyice.teşekkürler şimdiden.