Hücreye açılır liste (formsuz) nasıl yapılır?

Excel Vers. ve Dili
xp
Yine basit ama malesef çözemediğim bir sorunla rahatsız ediyorum sizleri. (Umarım konuyu doğru yere doğru şekilde açmışımdır)

B2 ile B10 arasındaki hücrelere kayıt girerken, (önceden hazırlamak koşuluyla) kayıtların bulunduğu açılır bir liste yapmak istiyorum. Örneğin B4'e manuel olarak banka ismi girmek yerine daha önceden belirlediğim listeden seçmek mümkün ancak ben yapamıyorum ve yardımınıza ihtiyacım var. liste, form şeklinde değil de, b2'ye kopyaladığım yöntemde olabilir mi? (sanıyorum vb ile yapılmış, yetersizliğimi bağışlarsınız umarım) ve istediğim hücrelere nasıl kolaylıkla açılır liste yapabilirim? (şimdiden teşekkür ederim)

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Örnek dosyayı incelermisiniz. İstediğiniz bu mu?

Excel Vers. ve Dili
xp
Siz böyle tekrar sorunca, "acaba çok mu basit bişey soruyorum" diye şüpheye düştüm :) Evet, örnekteki gibi (veya benzer kolaylıkta) bir liste nasıl oluştururum? ve tabi farklı farklı kategorilerde farklı listeleri de oluşturmak istiyorum. bu işi öğrenmem gerek. yoksa sizi sürekli rahatsız ediveririm :)

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Detaylı bilgi için linki inceleyiniz..

Verİ DoĞrulama (data Validation)

Anlayamadığınız bir yer olursa herzaman yardımcı olmaya çalışırım.

İyi çalışmalar..

Excel Vers. ve Dili
xp
Size çok çok teşekkür ederim. Tam olarak istediğimi öğrendim.
Aslında iyice bi araştırsam, konu kirliliği de yapmamış olurdum, bunun için özür dilerim.
(Bu basit listeleme yöntemi çok işime yarayacak, "paylaşımınız" için gerçekten teşekkür ederim.)

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Rica ederim.

Yardımcı olabidiysem ne mutlu bana..

İyi çalışmalar..

Excel Vers. ve Dili
EXCELL 11 TÜRKCE
mrb, arkadaşlar
bende açılır liste konusunda sıkıntılıyım
çalışmakta olduğum iş yerinde çeki listesini excelden oluştrumaktayız fakat ürün çeşitliliğinin çok fazla olmasından dolayı çeki listesi için kullandığımız excel belgesinin boyutu 3 mb'a yaklaştı. Bu listeyi firma içerisine ve dışarısına mail attığımız için boyut çok önemli olmaya başladı.
Sıkıntı şu ki MSSQL veya MYSQL deki bir tabloyu bu alana bağlayabilirmiyiz.
ürün kodlarını databaseden çekebilirmiyiz. data validation özelliği bunu destekliyormi. şimdiden teşekkür ederim.