Hüçreye başlarken " ' " koyma

Rafet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofice 2010 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-12-2025
Excelde sayılarım var ondalıklı sayılada sorun yaşıyorum. Hücrenin başına " ' " koyduğumda bu sorundan kurtuluyorum. Macroda bir kodla bunu hallede bilirmiyiz acaba.

Teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 ingilizce
Ondalık ayıraç

Acaba ondalık ayıracından kaynaklanıyor olabilir mi? bunun çözümü makro değil bölgesel ayarlarında ondalık ayıracın virgül yerine nokta olabilir.

Kemal Demir

Özel Üye
Sorunuzu yanlıs anlamadıysam aşağıdaki kod ile Değerin başına ' işareti eklersiniz. Aşagıdaki kod A kolonu için Geçerlidir.

Kod:
Sub Tirnakla()
For x=2 to [a65536].End(3).Row
Cells(x,1).value="'" & Cells(x,1).value
Next
End Sub
Umarım Sorunuzu Doğru anlamasımdır.

Rafet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofice 2010 - Türkçe
01-12-2025
Makro Hücredeki 9,9 yazan veriyi 9.9 a cevirmek için bölgesel ayarları False yapıyor . Bu makro virgülü noktaya çevirme olayının yapıyor. Fakat virgül noktaya dönüp 9.9 a cevirince işimi görecek zannetmiştim fakat olmadı. Önüne " ' " koyunca olunca işim oluyor . Fakat şimdi makro ile koyduğumuzda bölgesel ayarları ayırac nokta olmasına rağmen diğer bir hüçreye atmaya çalıştığımda entrasan bir şekilde virgüllü atıyor. ?

bi sorudaha var. CTRL F ile 9,9 sayısındakı virgülü nokta ile değiştirdiğimde hüçredeki 9,9 verisi tarıh formatına donuyor 9.Eylül yazıyor. 9.9 kalması için ne yapabiliriz.

teşekkürler.

Rafet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofice 2010 - Türkçe
01-12-2025
CTRF F ile değiştirince hücre sayı biçimlemesi değişmesin.

Crtl F ile değişiklik yaptığımda hüçre tarih formatına değişiyir. Bunun olmamsı için ne yapmalıyım. Makro nasıl olmalı.

Teşekkürler.