Hücreye veri girmede sınırlama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Mesela A1 hücresine 1 basamaklı bir sayı girildiğinde otomatik olarak B1 hücresine geçecek, o hücreyede 1 basamaklı sayı girince C1 hücresine geçecek. Bu böylece sağa doğru 5 hücre devam edecek. En son E1 hücresine 1 basamaklı sayı girince A2 hücresine geçerek aynı işlemler devam edecek. Böyle bir olay mümkün mü acaba? Teşekkür ederim.

AS3434

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
M.Office/Excel 2007 Türkçe
Sayın extra5

Sorunuzdan anladığım kadarıyla, İmleç hücre içerisinde iken otomatik olarak başka bir hücreye geçme şansı yok. Herhalukarda tek basamaklı sayıyı yazdığınız zaman bir tuşa basmanız gerekmektedir.
Yapabileceğiniz işlem şöyle birşey olabilir, TAB tuşunu kullanmak veya sayfa içerisinde gezinme olayını sınırlandırmak.

Son düzenleme:

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Bu şekilde bir deneyiniz.

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
If Target.Column = 1 And Len(Target) = 1 Then Target.Offset(0, 1).Select
If Target.Column = 2 And Len(Target) = 1 Then Target.Offset(0, 1).Select
If Target.Column = 3 And Len(Target) = 1 Then Target.Offset(0, 1).Select
If Target.Column = 4 And Len(Target) = 1 Then Target.Offset(0, 1).Select
If Target.Column = 5 And Len(Target) = 1 Then Target.Offset(1, -4).Select
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Sayın AS3434 ilginiz için teşekkür ederim, ama söyledikleriniz benim yapmaya çalıştığımı karşılamıyor.

Sayın Seyit Tiken vermiş olduğunuz kodlar, tam olarak istediğim olmasa da işime yaradı teşekkür ederim. Demek Makronun kabiliyeti bu kadarmış. Napalım?

İlgi ve yardımlarınıza teşekkür ederim arkadaşlarım..

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Demek Makronun kabiliyeti bu kadarmış. Napalım?
QUOTE]
Makronun gücü yüksektir. Yeter ki, soruyu doğru izah edelim ve doğru anlayalım. Eğer cevap yeterli olmuyorsa, soru daha açık bir şekilde izah edilebilir, örnek bir dosya ile desteklenebilir.

AS3434

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
M.Office/Excel 2007 Türkçe
Mesela A1 hücresine 1 basamaklı bir sayı girildiğinde otomatik olarak B1 hücresine geçecek, o hücreyede 1 basamaklı sayı girince C1 hücresine geçecek. Bu böylece sağa doğru 5 hücre devam edecek. En son E1 hücresine 1 basamaklı sayı girince A2 hücresine geçerek aynı işlemler devam edecek.
ama söyledikleriniz benim yapmaya çalıştığımı karşılamıyor.
Gönderdiğim dosya yukarda tanımını yaptığınız işlemlerle birebir örtüşüyor. Sadece F ve diğer Sütunlara geçişi engelledim.

Makronun kabiliyeti bu kadarmış.
Siz tam olarak ne istediğiniz anlatırsanız, ki anlatmışsınız makrodan daha ne yapmasını bekliyorsunuz?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Demek Makronun kabiliyeti bu kadarmış. Napalım?
QUOTE]
Makronun gücü yüksektir. Yeter ki, soruyu doğru izah edelim ve doğru anlayalım. Eğer cevap yeterli olmuyorsa, soru daha açık bir şekilde izah edilebilir, örnek bir dosya ile desteklenebilir.
Anlatmak istediğimi örnek bir dosya ile anlatmaya çalıştım..

Gönderdiğim dosya yukarda tanımını yaptığınız işlemlerle birebir örtüşüyor. Sadece F ve diğer Sütunlara geçişi engelledim.
Sayın AS3434, üzerinde çalıştığım bu programda diğer sütunlara da geçiş yapmam gerekiyor. Sadece A:E sütunları arasında dolaşabilmek benim istediğimi karşılamıyor.

Son düzenleme:

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
A1 hücresine bir basamaklı yani {1,2,3,4,5,6,7,8,9} rakamlarından birisi girilince "ENTER" yada "SAĞ YÖN" tuşlarına basılmadan otomatik olarak kendisi B1 hücresine geçecek
Demişsiniz bunlara basılmadığı takdirde excel veri girişinin tamamlanmadığı varsayar ancak hücre terkedildiğinde veri girişi yapıldı kabul eder ve sayfaya bağlı prosedürler çalışır.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Bence probleminiz hal olmuştur. Yukarıda verilen kodları uyguladığınız takdirde, istenilen gerçekleşir.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Yardımlarınız için teşekkür ederim.