İç içe düşey ara

Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr + office 2016 tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27/03/2018
Arkadaşlar herkese merhaba. Uzunca süredir bu sitedeki uzman arkadaşlar sayesinde çeşitli konularda bilgiler edindim.
Siz uzman arkadaşlardan ricam ise kendi işimle alakalı bir tablom var. Bu tabloda tek tek arama yapmak yerine düşey ara ile yada farklı bir formülle listeden seçtiğim kriterlere göre sonucu öğrenmek istiyorum. İç içe düşey ara ile yapmaya çalıştım ama beceremedim. Yardımlarınızı bekliyorum. Örnek dosya ektedir.
Ekten bakarsanız ilk sütundaki değer ile ikinci sütundaki değerin kesiştiği veriyi istiyorum. Örnek olarak "Acetamiprid" in şeftalideki limiti

Ekli dosyalar

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Arkadaşlar herkese merhaba. Uzunca süredir bu sitedeki uzman arkadaşlar sayesinde çeşitli konularda bilgiler edindim.
Siz uzman arkadaşlardan ricam ise kendi işimle alakalı bir tablom var. Bu tabloda tek tek arama yapmak yerine düşey ara ile yada farklı bir formülle listeden seçtiğim kriterlere göre sonucu öğrenmek istiyorum. İç içe düşey ara ile yapmaya çalıştım ama beceremedim. Yardımlarınızı bekliyorum. Örnek dosya ektedir.
Ekten bakarsanız ilk sütundaki değer ile ikinci sütundaki değerin kesiştiği veriyi istiyorum. Örnek olarak "Acetamiprid" in şeftalideki limiti

Ekli dosyadaki çözümü deneyebilirsiniz.

Burada isterseniz D sütununu gizleyerek de çalışmalarınızı sürdürebilirsiniz.

İyi Çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
27/03/2018
""Tamer42" hocam. Emeğine sağlık. Güzel olmuş. Ancak aktif yazan kısmı da seçebilirsem daha iyi olacak. İki farklı seçim kriterine göre ("aktif" ve "ürün"), "limit" kısmını belirlemeye çalışıyorum. Ben senin çalışmanın üzerinden biraz kurcalamaya çalışıyım.
Tekrar çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
""Tamer42" hocam. Emeğine sağlık. Güzel olmuş. Ancak aktif yazan kısmı da seçebilirsem daha iyi olacak. İki farklı seçim kriterine göre ("aktif" ve "ürün"), "limit" kısmını belirlemeye çalışıyorum. Ben senin çalışmanın üzerinden biraz kurcalamaya çalışıyım.
Tekrar çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
Ekli dosyayı inceleyiniz.....

Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010- İng.
30-03-2021
Her zaman işe yaramasa da sık kullandığım ve bu örnek için uygulanmış basit çözüm ektedir.
Saygılarımla

Not:Sn. Tamer Bey'in örnek dosyasında sonuç hatalı geliyor gibi,
düzeltilmiş halini yüklerse bu yöntemi de öğrenmiş olacağız,
kendisine teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
27/03/2018
"Tamer42" hocam, çok teşekkür ederim çalışman için. Dün gece tek tek denedim yanlış sonuçlar verebiliyor. Belki düzeltebilrim diye formülü çözmeye/anlamaya çalıştım ama anlayamadım. Benim exel bilgimin çok çok üstünde bir formül. Tekrar tekrar teşekkür ederim.
Şimdi "Nihatk" hocamın dosyasını indirdim ona bakcam. "Nihatk" hocam sanada çok teşekkür ederim.

adigeturklim

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Windows 10 Pro / Excel 2016
10-10-2028
Merhaba, Hexafluramon listenizde yanlış veri gelmesinin sebebi karşılaştırdığınız verilerin birbirine karşılığı olmaması. Ürün kısmında 0120100-Antep fıstığı seçerken Aktif kısımda Azadirachtin seçerseniz sonuç alamazsınız. Zira aktif kısımda Antep fıstığının ürün kısmında Azadirachtin olarak karşılığı yok. iyi günler

Excel Vers. ve Dili
27/03/2018
"Adigeturklim" hocam ilginiz için teşekkür ederim. Ancak benim için dediğiniz konuda sıkıntı zaten. Yani bir karşılığı yoksa boş kalmasını yada hata vermesini istiyorum zaten.
"Nihatk" hocamın hazırladığı formül işimi görecek gibi. Akşam daha detaylı deneme yapcam ama şimdilik bir sıkıntı yok gibi görünüyor.
Sadece ürün kısmında ki listede tekrarlar var. Onu yinelenenleri kaldırdan kaldırıp listeyi sadeleştirmeyi deniycem. Seçmesi kolay olsun diye. Yardımcı olan tüm arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.
Bu formülü bendeki tam listeye uygulayabilirim heralde 2077 satırlık bir liste. Ondan sonra sizlerin yardımına ihtiyacım olacak.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Belge ekte.
.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
27/03/2018
"Ömer BARAN" hocam çalışman harika olmuş. Emeğine sağlık. Ben neredeyse bütün hafta sonu akşamları bunla uğraşıp, tüm tabloyu "NihatK" hocamın formülüne göre düzenlemiştim.
Ama senin formül çok güzel olmuş. Listeleme işi daha sadeleşmiş bu sayede seçim işi daha kolaylaşmış. Çok teşekkür ederim. Bunu tüm tabloya uygulayabilir miyim bilmiyorum. Senin açıklamalarını evde dikkatlice okuyup denemem lazım. Diğer hocalarıma da tekrar teşekkür ederim. Emekleri ve vakit ayırdıkları için. Her uygulamadan farklı ve yeni bir şeyler öğreniyorum. Herkese iyi çalışmalar.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Belgedeki metin kutusunda da belirttiğim gibi;
-- D sütunundaki formülü gerçek belgenizde, B sütunundaki son dolu satıra kadar kopyalayınca başka bir sorun olmaması gerekir.
-- D sütunundaki formüllü alanı kopyalayıp DEĞER olarak yapıştırmanızı önermemin sebebi,
sayfadaki formül sayısını ve veri yığınının büyüklüğüne göre oluşabilecek muhtemel yavaşlamayı önlemeye yöneliktir. Bu işlemin yapılması elbette şart değil.
.

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2016 PRO TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
Merhaba,

Alternatif olarak kendi eklediğiniz ilk örnek dosyada H3 hücresine yapıştırınız.

Kod:
=İNDİS(KAYDIR(A1;KAÇINCI(G3;A2:A82;0);2;99);KAÇINCI(F3;KAYDIR(A1;KAÇINCI(G3;A2:A82;0);1;99);0))

Excel Vers. ve Dili
27/03/2018
Teşekkürler "kuvari" hocam.