İÇ İÇE EĞER VE DÜŞEYARA FONKSİYONU

Excel Vers. ve Dili
office 2007
Merhaba,
Aşağıda verilen koşile mümkün olduğunca basit formüller ile aşağıdaki sorunun çözümü konusunda yardımcı olabilir misiniz? Teşekkür ederim.

Bilgi:
Değerli döviz cinsi call ise; bugunku kur, ilk alındıgı günkü kurdan yuksekse "kullanılır".
Değerli döviz cinsi put ise bugunku kur ilk günkü kurdan dusukse "kullanılır"

Yapılmak istenen:

Değerli dvz cınsı USDCALL yada EURCALL yada GBPCALL ise ve bugunku kur ilk kurdan büyükse; Kullanılır degilse Kullanılmaz
Değerli dvz cınsı USDPUT yada EURPUT yada GBPPUT ise ve bugunku kur ilk kurdan küçükse; Kullanılır; değilse Kullanılmaz

Bugünkü Kurlar:
Döviz Cinsi Parite
USD/TRY 5,9494
EUR/TRY 6,6451
GBP/TRY 7,7946
EUR/USD 1,1177
GBP/USD 1,3078

excel tablosu
Değerli Döviz Cinsi Call/Put İlk Alındıgı Tarıhtekı Kur Kullandırılır/Kullandırılmaz
GBP Call 7,2300 Kullandırılır
USD Put 6,1000 Kullandırılır

Ben böyle bir formül kurdum ama doğru çalışmıyor.
=EĞER(EĞER(VE(K15="USD";K15="EUR";K15="GBP";L15="CALL");ARA(M15;$C$2:$D$8);DÜŞEYARA(M15;$C$2:$D$8;2;0))>G15;"Kullanılır";"Kullanılmaz")

Dvz Cinsi

Parite

USD/TRY

5,9494

EUR/TRY

6,6451

GBP/TRY

7,7946

EUR/USD

1,1177

GBP/USD

1,3078

EUR/GBP

0,8543

DVZ CINSI 1

BUY/SELL 1

DVZ CINSI 2

BUY/SELL 2

ILK GUNKU KUR

KULLANILIR/KULLANILMAZ

GBP

PUT

TRY

CALL

5,0000

Kullanılır

USD

PUT

TRY

CALL

4,0000

Kullanılır

EUR

CALL

USD

PUT

1,0100

Kullanılır

EUR

PUT

GBP

CALL

0,6000

Kullanılır

GBP

CALL

USD

PUT

1,2000

Kullanılır

GBP

CALL

EUR

PUT

0,7000

Kullanılır

USD

PUT

TRY

CALL

7,0000

Kullanılır

Değerli Dvz Cinsi

Call/Put

Dvz Cinsi

GBP

PUT

GBP/TRY

USD

PUT

USD/TRY

EUR

CALL

EUR/USD

GBP

CALL

EUR/GBP

GBP

CALL

GBP/USD

GBP

CALL

GBP/EUR

USD

PUT

USD/TRY

Değerli Dvz Cınsı=EĞER(TOPLA.ÇARPIM(($B$2:$B$8=C15)*($D$2:$D$8))>TOPLA.ÇARPIM(($B$2:$B$8=E15)*($D$2:$D$8));C15;E15)
Call/put=EĞER(TOPLA.ÇARPIM(($B$2:$B$8=C15)*($D$2:$D$8))>TOPLA.ÇARPIM(($B$2:$B$8=E15)*($D$2:$D$8));D15;F15)
Dvz Cınsı=BİRLEŞTİR(C15&"/"&E15)
CallPut=EĞER(TOPLA.ÇARPIM(($B$2:$B$8=C15)*($D$2:$D$8))>TOPLA.ÇARPIM(($B$2:$B$8=E15)*($D$2:$D$8));C15&D15;E15&F15)

vardar07

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Enterprise
Türkçe
Sayın Arzual. Gördüğüm kadarı ile ilk mesaj ve yardım talebiniz. Öncelikle Altın üye olmadığınız için bu kadar uzun bir anlatımda bu sorununuza cevap bulmanız biraz zor görünüyor. Yapmanız gereken, Kısa bir sorununuzu belirterek dosya upload sitelerinden birine örnek dosyanızı ekleyerek linkini eklemeniz. (Bu arada dosya içine açıklayıcı bilgi eklerseniz güzel olur)

Excel Vers. ve Dili
office 2007
Sayın Arzual. Gördüğüm kadarı ile ilk mesaj ve yardım talebiniz. Öncelikle Altın üye olmadığınız için bu kadar uzun bir anlatımda bu sorununuza cevap bulmanız biraz zor görünüyor. Yapmanız gereken, Kısa bir sorununuzu belirterek dosya upload sitelerinden birine örnek dosyanızı ekleyerek linkini eklemeniz. (Bu arada dosya içine açıklayıcı bilgi eklerseniz güzel olur)
Merhaba,
Excel dosyasını içine açıklamaları da yazarak googledrive'a yükledim. Yardımlarınızı rica ederim. İyi çalışmalar,

Excel Vers. ve Dili
office 2007
Merhaba,

Mantıksal sınamada hata yaptığımı farkettim
Excel dosyasını güncelleyip, drive'a tekrar yükledim. .
Koşulları dosyaya tekrar yazdım. Yardımınızı rica ederim. iyi çalışmalar,

Bilgi:

Değerli döviz cinsi call ise; strıükse; kullanılır.

Değerli döviz cinsi put ise strıkde; bugunku kurdan yüksekse; kullanılır

Yapılmak istenen:

Değerli dvz cınsı USDCALL yada EURCALL yada GBPCALL ise ve strike, bugunku kurdan (parite) kuçukse; Kullanılır;Kullanılmaz

Değerli dvz cınsı USDPUT yadaEURPUT;yada GBPPUT ise ve strike, bugunku kurdan(parite) Büyükse; Kullanılır;Kullanılmaz

Excel Vers. ve Dili
office 2007
Merhaba,

Mantıksal sınamada hata yaptığımı farkettim
Excel dosyasını güncelleyip, drive'a tekrar yükledim. .
Koşulları dosyaya tekrar yazdım. Yardımınızı rica ederim. iyi çalışmalar,

Bilgi:

Değerli döviz cinsi call ise; strıükse; kullanılır.

Değerli döviz cinsi put ise strıkde; bugunku kurdan yüksekse; kullanılır

Yapılmak istenen:

Değerli dvz cınsı USDCALL yada EURCALL yada GBPCALL ise ve strike, bugunku kurdan (parite) kuçukse; Kullanılır;Kullanılmaz

Değerli dvz cınsı USDPUT yadaEURPUT;yada GBPPUT ise ve strike, bugunku kurdan(parite) Büyükse; Kullanılır;Kullanılmaz

Merhaba,
Sorunu çözdüm. Koşullarda değerli döviz cinsine bakmaya gerek olmadığını öğrendim. O zaman sadece pariteleri karşılaştırmak ve dövizi ucuz kurdan alıp, pahalı kurdan satmak şeklinde mantıksal sınamayla EĞERSAY formülü ile çözdüm. Başta belirlediğim koşullarda hata varmış. O yüzden yapamadığımı fark ettim. Konuyu araştırdıkça sonradan öğrendim. Teşekkürler, iyi çalışmalar,