İÇİ Renklİ HÜcre Sayimi

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 ingilizce
Selam arkadaşlar,

Ben içi renkli olan hücreleri saydırmak işstiyorum. (aynı renk olanları, hem renkli hem içi dolu olanları, hem renkli hem içi boş olanları gibi) bu konuyla ilgili linkler buldum ama formüller türkçe yazılmış ve bunlarında ingilizce karşılığını ne bu forumda ne de başka yerde bulamadım. Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

teşekkürler

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Selam arkadaşlar,

Ben içi renkli olan hücreleri saydırmak işstiyorum. (aynı renk olanları, hem renkli hem içi dolu olanları, hem renkli hem içi boş olanları gibi) bu konuyla ilgili linkler buldum ama formüller türkçe yazılmış ve bunlarında ingilizce karşılığını ne bu forumda ne de başka yerde bulamadım. Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

teşekkürler
http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=17627

Kullanıcı tanımlı bir fonksiyon olduğu için türkçe yazılmış.Siz İngilizce istiyorsanız VBA modülü içindeki kullanıcı tanımlı fonksiyonların adını manuel olarak siz değiştireceksiniz.

N.Ziya Hiçdurmaz

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR / 32 Bit
yanıt

Kod:
Sub renkle()
[b2].ClearContents
[c2].ClearContents
[d2].ClearContents
For sut = 1 To 20
If Range("a" & sut).Interior.ColorIndex = ActiveCell.Interior.ColorIndex And Range("a" & sut) = "" Then
[b2] = [b2] + 1
End If
If Range("a" & sut).Interior.ColorIndex = ActiveCell.Interior.ColorIndex And Range("a" & sut) > 0 Then
[c2] = [c2] + 1
End If
If Range("a" & sut).Interior.ColorIndex = ActiveCell.Interior.ColorIndex And Range("a" & sut) > 0 Then
[d2] = [d2] + Range("a" & sut)
End If
Next
End Sub

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 ingilizce
teşekkürler