İçindekiler Tablosu

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19.01.2020
Merhaba

Makro kullanmadan sadece formül kullanarak içindekiler tablosu hazırlamak istiyorum. Yapmak istediğim belirli hücrelerin sayfa numaralarını (baskı önizleme ekranındaki sayfa numaraları) içindekiler tablosuna yazdırmak. Excel'deki formülleri inceledim ama uygun bir formül bulamadım. Yardım edebilirseniz çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Sorunuzu anlayamadım. Detaylı açıklama yaparmısınız..

.

Serdar SELEN

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
İşyerinde Excel 2003 ing
Evde Excel 2007 tr
02-04-2025
Merhaba,

Formülü B1 hücresine uygulayınız ve aşağıya doğru sürükleyiniz.

=IF(A1="";"";VLOOKUP(A1;$J$5:$L$10;3;0))
=EĞER(A1="";"";DÜŞEYARA(A1;$J$5:$L$10;3;0))

irfancantr

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 365 - İmngilizce
07-05-2029
Bunun gibi birşey herhalde ömer hocam, böyle bir formül varmı bilmiyorum ama ben basit olanını yaptım belki işini görür... :rolleyes:

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
19.01.2020
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Ömer bey, aslında yapmak istediğim word'deki gibi içindekiler tablosu oluşturmak. Yaklaşık 16000 satırlık bir çalışmam var. Yine aynı excel dosyası içindeki başka bir sayfada içindekiler tablosu oluşturmak istiyorum. İçindekiler tablosuna koymak istediğim başlıkları alt alta sırasıyla yazıp daha sonra düşeyara formülü ile başlıkları ana çalışmanın içerisinde aratıp sayfa numaralarını yanlarına yazdırmak istiyorum. Sayfa numaralarından kastım baskı önizleme ekranındaki sayfa numaraları.

Serdar ve İrfan beyler, yardımlarınız için çok teşekkürler. Aslında yapmak istediğim tam tersi. Sayfanın sağındaki içindekiler tablosu kısmını örnek olması için yaptım. Sayfanın sağındaki konu başlıklarını ana çalışmanın içinde aratıp sayfa numaralarını yanlarına yazmak istiyorum.

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
19.01.2020
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Ömer bey, yardımınız için çok teşekkür ederim. Aslında yapmak istediğim word'deki gibi bir içindekiler tablosu hazırlamak. Aynı excel dosyası içinde başka bir çalışma sayfasına içindekiler tablosu hazırlamak istiyorum. Ana çalışma sayfasındaki konu başlıklarını içindekiler tablosuna sırasıyla yazdırıp daha sonra düşeyara formülü ile içindekiler tablosundaki konu başlıklarını ana çalışma içerisinde aratıp, sayfa numaralarını yanlarına yazdırmak istiyorum. Yeni bir örnek dosya ekledim.

Serdar ve İrfan beyler, yardımlarınız için çok teşekkürler. Yapmak istediğim tam tersi. Ekranın solundaki konu başlıklarının sayfa numaralarını, sağ taraftaki içindekiler tablosuna yazdırmak istiyorum. Dosyadaki sayfa numaralarını örnek olması için yazdım.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Sayın utkub,

Sorunuzu birkaç defa okuduğum halde anlayamadım. Düşündüklerini biliyormuşuz gibi değil konuyu hic bilmiyormuşuz gibi açıklarsanız daha yararlı olur diye düşünüyorum.

Tablo eklemişsiniz fakat tabloda hangi sayfada ne işlemi yapacağınız yada hücre,sütun, satır bunlarla ilgili hic bir bilgi vermemişsiniz.

Yeni bir tablo ekleyerek dosya üzerinde olması gerekenleri hücre adresleri vererek ve olmasını istediğiniz biçimi manuel hazırlayarak neden o şekilde olduğuna dair detaylı açıklama yapıp yeni bir dosya eklerseniz memnun olurum.

.

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
19.01.2020
Tekrar teşekkür ederim Ömer bey,

Yeni bir dosya hazırladım ve ne yapmak istediğimi içine yazdım. Umarım anlatabilmişimdir. :)

Ekli dosyalar

Serdar SELEN

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
İşyerinde Excel 2003 ing
Evde Excel 2007 tr
02-04-2025
Merhaba,

Umarım doğru anladım :)

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
19.01.2020
Yardımınız için çok teşekkürler Serdar bey. Yapmak istediğim bu değildi. Yine anlatamadım galiba kusuruma bakmayın. Dosyayı daha açıklayıcı bir şekilde düzenliyebilirsem tekrar rahatsız ederim. :)

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
19.01.2020
Yardımlarınız için çok teşekkürler Serdar bey. Yapmak istediğim bu değildi. Tam olarak açıklayamamışım kusuruma bakmayın. Dosyayı daha açıklayıcı bir şekilde düzenleyip tekrar rahatsız ederim. :)