- Excel Vers. ve Dili
- basic
Dosya ektedir, tercih safasına okul sayfasından veri çekerek tercihlere bağlı puanları yan yana listeledim, (malesef manuel seçilen hucreler dik olduğundan yatay çevirmek için "sağ tuş" "özel yapıştır-işlemi ters çevir" diyerek yapabildim) bu işlemi yapacak fonksiyon oluşturamadım,
yardımcı olacak arkadaşlardan ricalarım şunlar;
1. manuel yaptığım PUANI,AD SOYAD,TERCİH SIRASI içeriklerini tercih sayfasına çekebilecek fonksiyon olabilirmi?
2. Asıl önemli sorun, tercih sayfasında oluşturduğumuz g2 hucresindeki =YATAYARA(BÜYÜK($I2:$U2;SOLDAN($F2;1));$I2:$U3;2;Y ANLIŞ) fonksiyonuna el atmanız, bu fonksiyonla yada başka bir mantıkla aynı kişinin tercih önceliğine göre atandıktan sonra farklı okullara atanmasını engellemek,
TEŞEKKÜRLER, İYİ ÇALIŞMALAR
yardımcı olacak arkadaşlardan ricalarım şunlar;
1. manuel yaptığım PUANI,AD SOYAD,TERCİH SIRASI içeriklerini tercih sayfasına çekebilecek fonksiyon olabilirmi?
2. Asıl önemli sorun, tercih sayfasında oluşturduğumuz g2 hucresindeki =YATAYARA(BÜYÜK($I2:$U2;SOLDAN($F2;1));$I2:$U3;2;Y ANLIŞ) fonksiyonuna el atmanız, bu fonksiyonla yada başka bir mantıkla aynı kişinin tercih önceliğine göre atandıktan sonra farklı okullara atanmasını engellemek,
TEŞEKKÜRLER, İYİ ÇALIŞMALAR
Ekli dosyalar
-
28.9 KB Görüntüleme: 23