İki ayrı excel sayfasındaki verilerden yararlanma...

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
İki ayrı excel sayfasındaki verilerden yararlanma...

öncelikle yardımınız için teşekkürler dostlar aramalarım sonucu bulamadıgım bir sorum olacaktı ben otelde resepsiyon bölümündeyim ve her sabah fatura kesmek zorundayım fatura sayfam ile fatura yazdırmak için gerekli sayfam farklı sayfalardan oluşuyor faturasını kesecegim kişinin bilgileri kişi sayfasındadır ben ise suan normal şekilde kopyala yapıştır yapıyorum bu şekilde ekte ekleyecegim sayfalar arasında bir baglantı kurabilirmisiniz yada nasıl bir yol izlemeliyim teşekkürler...

NOT : Ekteki dosya orjinalleri değildir...

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Merhaba
Öncelikle ayrı olan excel sayfalarını birlestirdim ve bir de sayfa ekleyip otel ücretleri örnekleri sıraladım.

Müşteri listesini alan tanımlayarak fatura sayfasının sağına "isimler" olarak aldım , aynı şeyi ücretler için de yaptım.

Düşeyara fonksiyonu kullanarak (sarı bölüme tıklayın) fatura kesilecek ismi bulduğunuzda;
bağlı olduğu firma ünvanı
firmanın tam adresi
Vergi dairesi
Vergi numarası
otomatik geliyor. Tarihi de sürekli olarak içinde bulunduğunuz günü gösterecek şekilde ( bugün()) fonksiyonunu kullandım.
Fatura açıklama bölümüne tıkladığınızda fatura açıklama seçimleri geliyor ve seçtiğinizde fiyatı da otomatik sağda çıkıyor. Boş satırda #YOK hatasının toplamı bozmasına engel olmak icin bir de nokta (.) ve karşılığında sıfır(0) yazdım. Boş kalacak yerlerde bu noktayı seçin ki sıfır değerle işleme izin versin...
Kdv yi siz ayarlatmışsınız..
Bir kontrol edin olmazsa sorunu açıklayın , çözümüne bakalım
Yapmanız gereken , fatura kesilecek ismi bulmanız ve otomatik açılan verileri , kişiyle doğrulamanız... Bilgiler yanlış ya da eksikse , isim listesine geçip düzeltmeleri yaptıktan sonra tekrar fatura sayfasında kişiyi tekrar açın. Doğru bilgi gelecektir.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
merhaba

üstadım ellerine sağlık gerçekten güzel bir çalışma olmuş fakat şöyle bir sorunumuz oluştu

1 - biz fatura sayfamızı faturalara göre ayarlamıştık yani isim bölümü eklenince otomatikman fatura sayfasının dışına yazıyor buda istemedigimiz bir durum üstadım bu isim bölümüne yaptıgımız işlemi şirket bilgileri bölümüne yapabilirmiyiz ve böylelikle isim bölümü kaltmış olucak bu şekilde fatura sayfamızıda degiştirmemiş oluruz bilmem anlatabildimmi üstadım... birde ben bilgi eklediğimde bu özellikler bozulmaz sanırım...

Excel Vers. ve Dili
exel 2003
ellerinize sağlık güzel olmuş....

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Degerli arkadaşım;
Şehir dışında olduğumdan cevabınızı ancak bugün görebildim. Şu anda olmasa da bu gece tekrar bakmaya çalışacağım.
Alel acele okuduğum kadarı ile şirket adının üstünde isim çıkınca baskıda problem yaşıyorsunuz ...
Bu ismi faturanın neresinde çıkmasının sizin için daha doğru olacağını söylerseniz ona göre yer değiştiririm ya da başka özellik kullanarak , şuanki yerinde görseniz de baskıda çıkmamasını sağlar ve nasıl yaptığımı size anlatabilirim. Yani faturanın bir yerinde isim çıkması siz yada müşteri için ne kadar sorun teşkil edebilir ?
Akşam daha rahat kafayla bakmak istiyorum cevabınıza göre

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
cems teşekkürler bayaa işime yaradı.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Kullanabildiğiniz birşeyler yapabildimse ne mutlu bana :) sizler de sağolun.Sayın nesperatu'nun anlattığı probleme göre gerekli düzeltmeleri yapıp ilk cevabımda olan excel fatura yı güncelledim. Bunda , sayfada isim comboboxu görünmekle beraber baskıda çıkmıyor. Açıklama sayfanın üzerinde var.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
merhaba

cem kardeşim eline sağlık şuan çok harika olmuş yanlız bazı müşterilerin isimleri değil şirket bilgileri oluyor sadece bunları nasıl yapıcam ayrıca bir sorun daha sana bildirmek istiyorum bu fiyat yazmadığımızda 0 ytl görükmemesini sağlıyamazmıyız üstadım konaklama ücretini yazıyorum ayrıca altına kahvaltı ücretini yazmadıgımda 0 ytl olarak görünüyor birde söyle bir sorun var üstadım şuan konaklama ücretinin kdv si %8 biliyorsun yemek bedelinin kdv si ise %18 bunları nasıl bir şekilde yine fatura üzerinde en son yaptıgın halini bozmadan tek bir toplamda gösterebiliriz sanırım dedigimi anlamışsındır dostum ellerine sağlık yine çok başarılı bir iş cıkarmıssın ayrıca yeni veriyi nasıl kaydedicem dostum..

Son düzenleme:

aliakgul

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016 TR 64 Bit
03-08-2025
selam
En basit yol olarak;
sıfır değerlerinin görüntülenmesini istemediğin hücrelere koşullu biçimlendirme uygula.
hücre değeri= 0 olunca
biçimi yazı rengi beyaz olacak şekilde tanımla.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Sayın nesperatu
Alttaki mesaja ucuncu versiyonu ekledim. Bunda istediğiniz düzeltmeleri yaptım:
1-Baskı alınacak sayfayı tamamen beyaz zemin haline getirdim
2-Baskı yapmak için bir tuş koyup bunu önizlemeye bağladım , görünümde fatura doğru ise buradan gerçekten print edersiniz ama bir uyarı yerleştirerek kdv oranlarının ait olduğu satıra göre doğru olup olmadığını sordurdum.
3-baskı alanı dışında kalacak şekilde yeşil bölgeye tıkladığınızda 8 yada 18 seçebilirsiniz
4-Bu seçime göre ona ait kdv hesaplanıp kdv toplamına ve genel toplama ekleniyor.
5-Fatura nihai sonucu yazıyla ( kdv oranını değiştirdiğinizde kendiliğinden düzelen) yazdırdım. Elde yazılan faturalarda bu genelde unutulur ve yanlış kalır.
6-. nokta olan satırların karşılığı olan sıfırlar beyaza döndürülerek print edilmiyor.
7-Kişi ismi seçtiğinizde kişi ismi basılmıyor sadece şirket detayları basılıyor. Kişi ismini gerekirse elle bir yere yazabilirsiniz.Ama müşteri veritabanına kişi ismini aynı düzende kaydetmek zorundasınız.
8-Müşteri veritabanına yeni verileri , YENİVERİ sayfasından en altta normal sırasında girmeniz yeterli , faturanın sol alt köşesine bakın FATURA ibaresinin sağında YENİVERİ sayfasının ucunu görmelisiniz. Sayfalar arasında bu uçlara basarak gezinin.
Umarım istediğiniz gibi...Deneyin , sorun yaşarsanız bildirin...
Bu arada biraz bilgi + zaten benden iyi bilen üstadların kodlarından da yararlandım..

Son düzenleme:

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Fatura örneği ekte

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Merhaba

cems kardeşim eline sağlık gerçekten çok harika bir çalışma işime yaradı saolasın dostum yazı ile yazarken rakam ile yazanın aynısını yazmıyor tam yuvarlamıyor yani bunu nasıl çözeriz acaba...

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Sayın nesperatu;
Benim denemelerimde rakamda görünen kuruş kısmı ,yazı ile de çıkıyordu.Ancak sütunu kontrol ettim ve kesin olarak "virgülden sonra iki hane" mutlak çıkaracak şekilde TEKRAR ayarladım. Bu durumda kesin olarak her excelde kuruşlar doğru ve yazı ile de çıkmak zorunda. Son durumun fotoğrafı ve fatura programının son durumu ekte.. Kdv değiştikçe kuruşunu da doğrulayarak yazı ile çıkarıyor..Bir deneyin..

Kasdettiğiniz kuruşu yukarı yuvarlamak ise ; fatura dizaynını ve arkasındaki programı baya değiştirmek gerekecek. Bunun yerine arkadaki fiyatları KDV sini
kuruşlu ayırarak koyarsanız , fatura ön yüzünde kdv eklendiğinde yuvarlanacak bir şey olmaz.

Yine de bu haliyle müşteriyi rahatsız edecek bir ayrıntı olacağını sanmamakla birlikte , muhasebeniz açısından virgüllü bir işlem olup toplamlarda da virgüllü sonuçlara sebep olacaktır.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Bir şeyi daha farkettim ; KDV %18 yazısını KDV ya da TOPLAM KDV olarak değiştirin ki yanıltıcı olmasın

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
merhaba

ellerine sağlık cems kardeşim ellerin dert görmesin çok TEŞEKKÜR EDERİM işime çok yaradı...

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Değerli Nesperatu,
İşinizi kolaylaştırdı ise sevincim olur , güle güle kullanın