İki ayrı excel ve formul sorunu

Excel Vers. ve Dili
windows 10 - office 2015
Merhaba,

iki ayrı excel dosyası kullanmak için microsoft fix it programnı kurdum. İki excel dosyası arasında vlookup vb. formulleri kullanamıyorum. Ayrıca formullü bir hücreyi =(5+15) kopyala+yapıştır yaptığımda normal bir hücreden rakamı kopyalamış (20) gibi yapıştırıyor. Fomulü siliyor yani.

Bunun için nasıl bir çözüm var acaba.

Teşekkür ederim.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Merhaba

Neden başka bir program kurdunuz anlayamadım, buna gerek var mı?
Farklı dosyalar arasında formül bağlantısı kuramamanızın nedeni 2 farklı excel versiyonundan kaynaklanıyor olabilir. excel .xlsx dosyaya yazdığınız formül ile excel .xls arasında bağlantı kuramazsınız.
Kopyalama işleminden sonra yapıştırırken, formülleri yapıştırın =5+15 şeklinde görülür. Ancak yerleşik fonksiyonla yazılmış formül varsa, taşınan formülden sonra düzeltmek zorunda kalırsınız.

Excel Vers. ve Dili
windows 10 - office 2015
Merhaba,

Tek bilgisayara bağlı çift monitör ile çalışıyorum. Farklı verileri kullanırken lazım oluyor. Dediğiniz gibi iki farklı formatta iken ilgili sorunları aşabiliyordum. Ama bu program ile her excel'i açtığınızda ayrı bir excel'miş gibi açıyor.Aynı excel dosyası içinde bir veriyi diğer excel de kullanmak için aynı ekranda küçük küçük açmak gerekiyor ve bu benim için ciddi zaman kaybı. Örneğin .pptx dosyalarını açtığınızı düşünün hepsi ayrı birer dosya gibi birbirinden bağımsız açılıyor. Pek sık rastalanan bir durum değil anladığım kadarı ile.. Çünkü hiç biryerde bulamadım sorunun cevabını...:(

Excel Vers. ve Dili
windows 10 - office 2015
Arkadaşlar çözüm öneriniz var mı?