iki farkli if tek satırda yazma

merhabalar;

1.

=IF(M$5=KK!$H4;KK!$J4;"")

2.

=IF(M$5=KK!$M4;KK!$O4;"")

ikisini tek satırda kısaltılmış olarak toplamını nasıl yazabilirim...

cevap için simdiden tesekkurler..

=IF(KK!$H4=KK!$M4;"İkisi de aynı";IF($M5=KK!$H4;KK!$J4;IF($M5=KK!$M4;KK!$O4;"")))
su sekilde isimi gordu cok tesekkur ederim. fakat cok uzun bir yol sectiğimi farkettim aslında sorunum basit resimli olarak sizede sorayım dedim belki cok daha pratik methodu vardır.

Ekli dosyalar

• 98.9 KB Görüntüleme: 19
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Sn ozkankac resim olarak eklemek için bir çaba harcamışsınız biraz onu boşa çıkarcam üzgünüm ama sorununuzu örnek bir dosya olarak eklerseniz daha rahat anlaşılabileceğini düşünüyorum.

İyi bayramlar dilerim.

kapasitesi buyuk oldugu icin gondermedim . aslında sorunumu cozdum sadece bu formulle

IF(KK!$H4=KK!$M4;"İkisi de aynı";IF($M5=KK!$H4;KK!$J4;IF($M5=KK!$M4;KK!$O4;"" )))

H-J
M-O

sutunlarini check edebiliyorum amacım bunu daha da uzatmak aşağıdaki sutunlarda da check edebilmek.

R-T
W-Y
AD-AD
AG-AI
AL-AN
AQ-AS
AV-AX
BA-BC
BF-BH
BK-BM

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Çalışmanızı ifade edecek küçük kapasiteli dosyalar ekleyip yardım alabilirsiniz. Orjinal dosyanızı eklemenize gerek yok. Aşağıdaki fonksiyonları kullanarak sorununuza çözüm bulabilirsiniz.

DÜŞEYARA - YATAYARA yada İNDİS formüllerini inceleyiniz. Forumda örnekler bulunmaktadır.

vlookup , lookup , indis hepsine baktım denedim olmadi.

bu sekilde uzatarak yapabiliyorum da ne bilim kısa yolu nedir onu merak ettim.
tesekkurler..

=IF(KK!$H4=KK!$M4=KK!$R4=KK!$W4;"İkisi de aynı";IF($M$5=KK!$H4;KK!$J4;IF($M$5=KK!$M4;KK!$O4;IF($M$5=KK!$R4;KK!$T4;IF($M$5=KK!$W4;KK!$Y4;"")))))

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Anladığım kadarıyla m5 hücresi için listesini verdiğiniz tüm sütunlarda tüm kontrolleri tek formülde istiyorsunuz.Doğru mu anladım bilmiyorum ama sorununuz bu ya da bir başkası olsun emin olun örnek dosya ile ekleseydiniz şimdiye çözüme ulaşmıştı.Burada acaba çözülür mü diye düşündüğünüz sorular bile umulmadık bir hızla hocalarımız sayesinde çözülüyor.

Bu arada anladığım kadarıyla eğer'leri elinizdeki formülün mantığıyla ihtiyacınız kadar uzattığınızda işinizi görecek gibi geliyor.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Zaten uzatmışsınız:) Bence Eğer için çok uzun bir formül değil ama arayışınızda haklısınız daha usta ellerde çok daha kısalabilir mi diye ben de düşünmüyor değilim:)

ZATEN COK UZUN OLDU ONUDA KABUL ETMİYOR:)

dosyayı ekledim bakalım merakakımızı giderebilecekmiyiz.:)

=IF(KK!$H4=KK!$M4=KK!$R4=KK!$W4= KK!$AB4=KK!$AG4= KK!$AL4=KK!$AQ4= KK!$AV4=KK!$BA4= KK!$BF4=KK!$BK4;"İkisi de aynı"; IF($M$5=KK!$H4;KK!$J4;IF($M$5=KK!$M4;KK!$O4;IF($M$5=KK!$R4;KK!$T4;IF($M$5=KK!$W4;KK!$Y4; IF($M$5=KK!$AB4;KK!$AD4; IF($M$5=KK!$AG4;KK!$AI4; IF($M$5=KK!$AL4;KK!$AN4;IF($M$5=KK!$AQ4;KK!$AS4; IF($M$5=KK!$AV4;KK!$AX4;IF($M$5=KK!$BA4;KK!$BC4; IF($M$5=KK!$BF4;KK!$BH4;IF($M$5=KK!$BK4;KK!$BM4;"")))

Ekli dosyalar

• 314.5 KB Görüntüleme: 10
Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Sn ozkanac ;

Benim excelden anladığım kadarıyla herşeyden önce formülleri daha verimli olarak kullanabileceğiniz bir biçimde dosyayı tasarlamanız birçok şeyi kolaylaştıracak.Mesela KK sayfasındaki benzer tarzdaki verileri aynı sütunlarda toplayarak..Bu şekilde belki C sütununda defalarca AAAAA değeri geçebilir ama en basitinden süzgeç kullanarak verilerinize çok daha hakim olabilirsiniz gibi geldi.Daha kısa bir yol derken benim önerim öncelikle sayfanızın tasarımı için olabilecek en sade hal bu mudur diye düşünmek lazım..Dediğim şekilde kullansanız Korhan hocamızın söylediği fonksiyonları çok rahat adapte edebilirsiniz.

Bir de çözüm için aranan tarihten birden fazla varsa bu durumda hangisi için geçerli olan değeri almasını isteyeceksiniz ilgilenecek olanlara sanırım bu bilgi lazım olacak?

aranan tarih değişkendir fakat bir tanedir birden fazla olma ihtimali yok tabi burda AAAAA ise AAAAA satırında aranması gerekiyor yani sadece 1 satırda aranacak ve aranan değer o satırda sadece bir kere gececek burdaki israrim nededini a5 hücresini A.030 yaptıgımız zaman tarihlerde otomatik olarak değişecek dolasıla aranan değerde değişmiş olucak soyleki bu değer 26.07.2010 olucak o zaman da bakması gereken yer haziran ayının gectiği sutunlar ab-ad,ag-aı sutunlar ben he seferinde bu formulu manuel olarak değiştirmek zorunda kalacagım bunu formul edebilirsem bu sorundan kurtulmus olucam... ilginiz icin tesekkurler

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Birşeyler yapmaya çalıştım, umarım doğru anlamışımdır.

B7 hücresine yazarak yana ve alt hücrelere kopyalayınız.

Kod:
=DOLAYLI("KK!"&ADRES(KAÇINCI($A7;KK!$C:$C;0);KAÇINCI(B$5;DOLAYLI("KK!"&ADRES(KAÇINCI($A7;KK!$C:$C;0);1)&":"&ADRES(KAÇINCI($A7;KK!$C:$C;0);256));0)+2))
Formül bazı hücrelerde hatalı değerler üretecektir. Bu hatalı değerleri ek bir formül ile değiştirmek formülü uzatacağından koşullu biçimlendirme ile bu işi halletmek bana göre daha mantıklı olur. Bunun içinde aşağıdaki yolu izleyiniz.

B7:F17 aralığını fare ile seçiniz.

Biçim / Koşullu Biçimlendirme menüsünden Formül bölümüne,

=EHATALIYSA(B7)

formülünü yazın, biçimden yazı tipi bölümünden font rengi olan sarı rengi seçin ve tamam butonuna basın.

.

ömer hocam çok tesekkur ederim.
=INDIRECT("KK!"&ADDRESS(MATCH($A7;KK!$C:$C;0);MATCH(B$5;INDIRECT("KK!"&ADDRESS(MATCH($A7;KK!$C:$C;0);1)&":"&ADDRESS(MATCH($A7;KK!$C:$C;0);256));0)+2))

duzenlediğim zaman sorun cozuldu cok saolun #N/A ingilizce kullandıgım icin

Son düzenleme:
=INDIRECT("KK!"&ADDRESS(MATCH($A7;KK!$C:$C;0);MATCH(B$5;INDIRECT("KK!"&ADDRESS(MATCH($A7;KK!$C:$C;0);1)&":"&ADDRESS(MATCH($A7;KK!$C:$C;0);256));0)+2))

duzenlediğim zaman sorun cozuldu cok saolun #N/A ingilizce kullandıgım icin
kosullu bicimlendirmeyi yapamadım...

Merhaba,

Birşeyler yapmaya çalıştım, umarım doğru anlamışımdır.

B7 hücresine yazarak yana ve alt hücrelere kopyalayınız.

Kod:
=DOLAYLI("KK!"&ADRES(KAÇINCI($A7;KK!$C:$C;0);KAÇINCI(B$5;DOLAYLI("KK!"&ADRES(KAÇINCI($A7;KK!$C:$C;0);1)&":"&ADRES(KAÇINCI($A7;KK!$C:$C;0);256));0)+2))
Formül bazı hücrelerde hatalı değerler üretecektir. Bu hatalı değerleri ek bir formül ile değiştirmek formülü uzatacağından koşullu biçimlendirme ile bu işi halletmek bana göre daha mantıklı olur. Bunun içinde aşağıdaki yolu izleyiniz.

B7:F17 aralığını fare ile seçiniz.

Biçim / Koşullu Biçimlendirme menüsünden Formül bölümüne,

=EHATALIYSA(B7)

formülünü yazın, biçimden yazı tipi bölümünden font rengi olan sarı rengi seçin ve tamam butonuna basın.

.

=INDIRECT("KK!"&ADDRESS(MATCH($A7;KK!$C:$C;0);MATC H(B$5;INDIRECT("KK!"&ADDRESS(MATCH($A7;KK!$C:$C;0) ;1)&":"&ADDRESS(MATCH($A7;KK!$C:$C;0);256));0)+2))

duzenlediğim zaman sorun cozuldu cok saolun #N/A ingilizce kullandıgım icin koşullu bicimlendiremyi yapamadım.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Eki inceleyiniz..

.

Ekli dosyalar

• 34.7 KB Görüntüleme: 3