iki farklı sayfadaki sütunları karşılaştırıp karşısındaki satırdaki veriyi almak

Excel Vers. ve Dili
2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12.07.2020
bütün üstadlara selamlar olsun
örnek verirsem
iki adet excelim var 1 ve 2 diyeli

1 ci excel de ali 100
veli 200 gibi değerler var
2 ci, excel de ali
veli var
1 ci excelde ki ali nin karşısındaki 100 ü
2 ci excel deki ali nin karşısına nasıl alabilirim
yardımcı olursanız çok sevinirim
Saygılar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
İki dosyanızı açtıktan sonra DÜŞEYARA fonksiyonu ile işlem yapabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2007
12.07.2020
Sayın Korhan AYHAN cevap için çok teşekkür ederim ancak nasıl yapacağım hakkında en ufak bir fikrim yok yardımcı olursanız vaktiniz var ise çok sevinirim

Excel Vers. ve Dili
İngilizce 2013
bütün üstadlara selamlar olsun
örnek verirsem
iki adet excelim var 1 ve 2 diyeli

1 ci excel de ali 100
veli 200 gibi değerler var
2 ci, excel de ali
veli var
1 ci excelde ki ali nin karşısındaki 100 ü
2 ci excel deki ali nin karşısına nasıl alabilirim
yardımcı olursanız çok sevinirim
Saygılar
Selam,

Önce balığı veriyorum.
İngilizce olarak kodu verdim. Oradaki excel isimlerini kendi exceline göre uyarlarsın.

Kod:
=VLOOKUP(A2;'[birinciexcel.xlsx]birinciexcelsheet1'!$A:$B;2;0)
Şimdi balık tutmayı öğretelim :)
Ayrıca;
Excelde sol kısımda FX var ona bas oradan Hepsi olanı seç vlookup (düşeyara) bul ve onu seç.
Karşına bi pencere çıkıcak. Çıkan pencerede ilk kutucuk baz alınacak kriter. Yani 2. excelde seçtiğin hücreye 1. excelde ki hangi bilgiye bakıp onun karşısındaki değeri alacak. Yani isim olanı seçeceksin ALİ yi. Ali isminin olduğu hücreye bas. En üstteki kutucukta O hücre adı görülecek.
Daha sonra aynı penceredeki ikinci kutucuğa gel içerisine tıkla. Sonra 1. excele geç ve mousenin imlecini A sütunundan başlayarak alacağın (istediğin değere) bilgiye kadar çek. Örnek; A sütununda İsim B sütununda değer var 100 olan. A ile B içerisinde olacak şekilde seç. Seçerken yukarıda sütunun sayısı yazar onuda unutma.
Daha sonra 3. kutucuğa gel. Yukarıda son yazdığım sütun sayısını gir. A ve B sütunuydu yani 2. sütunda bilgi o yüzden 2 rakamını yazıcaksın.
Son 4. kutucuğa aynı bilgi yüzdeyüz gelsin istiyorsan 0 rakamını yaz enterla.
Ali nin rakamı gelmiştir. Diğerleri için tekrar formül yazmanıza gerek yok. Değerin olduğu hücreye gelip seçiyorsun mouse imlecini hücrenin sağ alt kısmına kesişim yerine getir. Normaldeki büyük artı değil küçük artı çıkacak. Çift tıklayın aşağıdaki bütün hücrelere aynı formülü uygular.

İşlem tamam :)

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007
12.07.2020
sayın erkan1905 sizin verdiğiniz şekilde yaptım ama neden se beceremedim 0 yazıyor

=DÜŞEYARA(K3;'[HAZİRAN BORÇLAR.xls]Sayfa2'!$C$5:$D$5;2;1) bu şekilde yaptım

K3 olan 2 ci excelim deki boş bir sütun çektiğim verinin yazmasını istediğim yer HAZİRAN BORÇLAR İSE alınmasını istediğim veri yani 100

Excel Vers. ve Dili
2007
12.07.2020
bu arada cevabınız için çok teşekkür ederim eminim doğrudur ben beceremedim

Excel Vers. ve Dili
2007
12.07.2020
örnek dosya yükledim excel1 de isim yanındaki gecikme tutarını
excel2 deki ismin karşısındaki gecikme yazan sütüna koymasını istiyorum birde şu var tabi excel1 de bütün isimler var ama excel2 de bütün isimler yok yani

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
İngilizce 2013
İş yerindeyim ve çalıştığım pc upload ve download yapmıyor. O yüzden exceli göremiyorum. Fakat uzunca anlattığım kısımda ki tarifle yapmayı deneyin. Youtubeden videolarını izleyin tam pekiştirebilirsiniz.

Ayrıca şunu deneyin;
=DÜŞEYARA(K3;'[HAZİRAN BORÇLAR.xls]Sayfa2'!$C$5:$D$5;2;0)

Uzun tarifde anlattığım gibi bilginin yüzde yüz aynı gelmesi için sondaki kısmın 0 olması lazım.

Excel Vers. ve Dili
2007
12.07.2020
son olarak şöyle diyeyim
excel1 dediğim yani verinin alınmasını istediğim tablo orda C5 te FİLİZ MERİÇ D5 te gecikme tutarı rakamı var
excel 2 de C3 TE İSİM D3 TE ANAPARA E3 TE GECİKME F3 TE TOPLAM TUTAR VAR
YAPMAK İSTEDİĞİM EXCEL 1 DE Kİ D5 TEKİ GECİKME TUTARI RAKAMINI EXCEL 2 DEKİ E3 TEKİ GECİKME TUTARI RAKAMI İLE DEĞİŞTİRMEK
AMA ŞÖYLE BİR SIKINTI VAR EXCEL1 DE 1000 TANE İSİM VAR NEREDEYSE EXCEL 2 DE BAZI İSİMLER VAR UMARIM ANLATABİLMİŞİMDİR

Excel Vers. ve Dili
2007
12.07.2020
sayın erkan1905 yardımlarınız için çok teşekkür ederim tavsiyenize uyup bir video izledim ve dediğiniz gibi pekiştirdim çok sağolun iyi çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
İngilizce 2013
son olarak şöyle diyeyim
excel1 dediğim yani verinin alınmasını istediğim tablo orda C5 te FİLİZ MERİÇ D5 te gecikme tutarı rakamı var
excel 2 de C3 TE İSİM D3 TE ANAPARA E3 TE GECİKME F3 TE TOPLAM TUTAR VAR
YAPMAK İSTEDİĞİM EXCEL 1 DE Kİ D5 TEKİ GECİKME TUTARI RAKAMINI EXCEL 2 DEKİ E3 TEKİ GECİKME TUTARI RAKAMI İLE DEĞİŞTİRMEK
AMA ŞÖYLE BİR SIKINTI VAR EXCEL1 DE 1000 TANE İSİM VAR NEREDEYSE EXCEL 2 DE BAZI İSİMLER VAR UMARIM ANLATABİLMİŞİMDİR
Verilen kodu uyguladığınız excelde hangi isimler varsa onların bilgilerini getirir. İlla 1. excelde 20 isim varsa ikinci excelde 20 isim olacak değil.
İkinci excelde birinci excelden kaç isim varsa onların değerlerini getirir.

Formulün mantığı şu;
Sana belirttiğim kriterdeki (örn, ad soyad), gecikme tutarını buraya (yeni excele belirttiğin yere) yapıştır.
Formül sadece şuna bakar. Birinci excelde Filiz Meriç var mı onu arar varsa belirttiğin bilgisini getirir. Yoksa getirmez.