Iki Kriterli süzme nasil yapilir

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003-Türkce
Arkadaslar sitenize yeni üye oldum.Benimde bir sorum olacakti.Iki kritere uyan sonuclari nasil listeleyebilirim.Dosyam ektedir.Yardimci olan arkadaslara cok tesekkür ederim. Saygilarimla.

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
C2 hücresine

=TOPLA.ÇARPIM((Tabelle1!A3:A40=A2)*(Tabelle1!B3:B40=B2);(Tabelle1!C3:C40))

yazınız.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Örnek dosyanıza göre aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.

C2 hücresine uygulayınız.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((Tabelle1!$A$3:$A$50=A2)*(Tabelle1!$B$3:$B$50=B2)*(Tabelle1!C3:C50))

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003-Türkce
Ali bey ve Korhan bey cok tesekkür ederim.Süpersiniz.Bu kadar hizli bir cevap beklemiyordum.Saygilarimla.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003-Türkce
Ali bey ve Korhan bey affiniza siginarak bir soru daha sormak istiyorum sizlere.Yardimci olursaniz inanin cok sevinecegim.Sorum ekteki dosyadadir.Tesekkür ederim.Saygilarimla.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Not: Uygulanan formüller DİZİ formüllerdir. CTRL+SHIFT+ENTER tuş kombinasyonu ile çalışmaktadır.

beyrek1972

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
xp
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-03-2029
Topla.Çarpim

Merhaba
deneme yanılma yöntemiyle bu siteye gönderilen dosyalara sorunlarına ve çözümleri nasıl yapılmış formüller nasıl yapılmış onları inceleyerek öğrenmeye çalışıyorum.Belki formüllerin henüz mantıksal kurulumunu yapamıyorum ama bir çoğunu bu site sayesinde çözebiliyorum .Anlayamdığım ve çözemediğim bir konu var oda TOPLA.ÇARPIM = formül çubuğunu açıyorum TOPLA.ÇARPIMI seçiyorum örnek yukardaki dosyada deneme yapıyorum sizin söylediğiniz formülü giriyorum TOPLA.ÇARPIM(a3:a40=A2)*burdan sonrasına tekrarmı toplaçarpıma basmak gerekiyor yoksa parentezleri ellemi girmek gerekiyor gerçi ben her türlüsünü denedim bir türlü yapamadım bu konuda bana yardımcı olablirmisiniz.şimdiden teşekkürler

TOPLA.ÇARPIM(Tabelle1!A3:A40=A2)*(Tabelle1!B3:B40=B2);(Tabelle1!C3:C39)

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003-Türkce
Korhan bey ilginize inanin o kadar minnettarim ki. Bu islem icin bana bir kod yazabilirmisiniz.Arkadaslardan birisinin sorusunda buton eklemeyi ögrendim.Gene de süpersiniz emeklerinize cok cok tesekkür ederim.Saygilarimla.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003-Türkce
Korhan bey bekledim ama.. sanirim makrolar konusunda yardima ihtiyacim var.Baska örneklerden kendi calismama uygulamaya calistim ama nafile. Yardimci olabilecek uzman arkadaslar varsa mennun olurum. Saygilarimla.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003-Türkce
Korhan bey ne diyecegimi bilemiyorum.Binlerce tesekkürler.Calismalarinizda basarilar dilerim.Saygilarimla.