iki liste arasındaki farkı bulmak

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
öncelikle böylesine güzel ve bilgili bir ortamda bulunmaktan çok muluyum . ancak bulamadığım bir formul var .... dur dur bir dakka ... aslında size işimden bahsedeyim biraz .
şöyleki :
bana barkod numaraları geliyor günlük 600-700 arası . bende bu barkod numaralarını ekiplere dağıtıyorum daha sonra ekiplerden bu işlerin yapıldığına dair rapor alıyorum . ancak sorun şuki ekipler bazen barkod nuraları yanlış yazıyorlar . bende işin bittiğine dair rapor yazarken hangi barkodun yanlış yazıldığını bulmak için tek tek bana gelen ilk listeden numaraları tek tek girerek arama yapıyorum .
benim istediğim formül şöyle ;
a sutununa gelen barkodları yazmak istiyorum b stununada yapılan işleri . bu aşamadan sonra iki sutunu eşleştirmek birbirne uymayan barkodları ortaya çıkartmak istiyorum . böyle bir formil olabilirmni acaba
yazım biraz uzun oldu ama internet konusunda acemiyim . umarım bir yardımcı olan biri çıkar ve banada 2 saatlik ense uyapma zamanın çıkar . çok teşeküürler .

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Küçük bir örnek dosya ekleyerek açıklayınız..

.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Bir tane örnek dosya hazırlayıp üzerinde gerekli açıklamaları yaparsanız konu daha iyi anlaşılılacaktır.:cool:

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Farklı biryerdemi yoksa renklendirmekmi istiyorsunuz. Ben renklendirmeyi açıklayayım listelenecekse onuda yaparım..

D2: D34 aralığını fare ile işaretleyiniz, Biçim / Koşullu Biçimlendirme menüsüne girerek formül bölümüne,

=EĞERSAY(A:A;D2)=0

yazın ve biçimden istediğiniz rengi seçerek tamam butonuna basınız..

.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
teşekkürler kızmızı renk seçtim ve sorunu çözdüm saolun . anacak benim listem 500 satırdan oluşuyorsa yine aynıo şekildemi yapmalıyım .

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Evet, veri aralığının tümünü seçerek yukardaki işlemi yapmanız yeterli olacaktır..

.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
sayın Evren Gizlen ve sayın Ömer , ilgilinize teşekkür ederim .

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
öncelikle tekrar kolay gelsin ...
daha önce iki liste karşılaştırması hakıında sorunumu =EĞERSAY(A:A;D2)=0 formülüyle cözmüştünüz saolun . ozaman listedeki sayılatın toplamı birbirne eşitti . şimdi benim şöyle bir sorunum var .
şöyleki ;
a sutunu ve d sutunu karşılaştıracağım zaman oluyor . a sutunu 250 sayı var , d sutunu 100 sayı var . şimdi ikisini karşılaştırmak için aynı formülü uygulumaya çalışıyorum ama olmuyor . acaba başka nasıl bir formül uygulunabilir . saolun . örnek olarak bir excel dosyası ekledim .

Ekli dosyalar

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
D sütununu seçip koşullu biçimlendirme içine

Kod:
=EĞERSAY(A:A;D1)>=1
yazın.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Değerli Evren Gizlen nasıl yapıyorsunuz böyle güzel listeleri . Tebrikler. :)