iki saat arası fark bulma

Excel Vers. ve Dili
xp,Türkçe
arkadaşlar saatler arasında çıkartma işlemi yapmak istiyorum fakat bir türlü iki farklı saati çıkartıp sonucu bulamadım aslında yapmak istediğim saat 08:00 de işe başlamış olan bir personelin saat 16:00 da mesai saati bitince aradaki iki saat arasındaki farkı bulmak istiyorum yani kaç saat çalışmış olduğunu bulmak istiyorum yardımcı olabilicek bir arkadaşımız varmı. yardımlar için tşk ederim

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Sayın Ayhansen2; =C12-B12 dediğin zaman büyük zaman küçük zamandan çıkartılınca aradaki fark, eğer sorunuzu yanlış anlamadımsa

Excel Vers. ve Dili
xp,Türkçe
sayın durhan alakanıza tşk ederim benim istediğim giriş saatinden çıkış saatinin çıkarılması sonucunda kaç saat çalıştığını bulmak istiyorum vermiş olduğunuz formülü bende denedim ama aradaki farkı vermiyor eğer yapabilirseniz dosya üzerinde uygularsanız sevinirim slm lar

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Sayın Ömer ilgili bağlantıları vermiş ilgilenmemişsiniz, Sayın durhan formülü vermiş olmuyor diyorsunuz.

Sorunuzu incelediğimde Giriş saatinden Çıkış saatini çıkartmak istiyorum diyorsunuz. Çalışılan sürüyi bulmak için giriş değil çıkış saatinden çıkartma yapılmalıdır.

Sizin verdiğiniz örnekte çalışma süresi 8 saat, sizce ne olmalı?

Eğer gerçekten küçük saatten büyük saati çıkartacaksanız :

D12

Kod:
=(B12+(B12<C12)-C12)

Excel Vers. ve Dili
xp,Türkçe
arkadaşlar alakanıza tşk ederim. problemimi çözdüm