İki Sayfayı Karşılaştırma

kahramang1

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ev ve Ofis 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05-05-2025
Merhabalar. Kolay gelsin. Sizlerden ricam ekli dosyada liste sayfasındaki "senet borçlusu" ve "tutar" değeri, hesap sayfasındaki "J" sütununa yazmış olduğum "isim" ve "tutar" ile eşleşirse "liste" sayfasına "tahsil" yazıp, satırı boyasın. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Soru 1
Liste sayfasının "tahsil" yazmaktan kastınız nedir? Neresine yazacağız?

Soru 2
Aynı kişinin aynı tutarda 3 adet borcu varsa
Mesali adı Ali Veli olan şahsın 3 tane 10.000 TL tutarında borcu var. Ve bunlardan bir tanesini ödemiş
Bu durumda sizin anlatımınıza göre Liste sayfasında üçüne de ÖDENDİ ya da TAHSİL diyip satırı boyayacağız.
Doğru mu oluyor böyle?

kahramang1

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
05-05-2025
Hayır. Eğer mümkünse sadece ödenenler boyansın lütfen

kahramang1

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
05-05-2025
Soru 1
Liste sayfasının "tahsil" yazmaktan kastınız nedir? Neresine yazacağız?

Soru 2
Aynı kişinin aynı tutarda 3 adet borcu varsa
Mesali adı Ali Veli olan şahsın 3 tane 10.000 TL tutarında borcu var. Ve bunlardan bir tanesini ödemiş
Bu durumda sizin anlatımınıza göre Liste sayfasında üçüne de ÖDENDİ ya da TAHSİL diyip satırı boyayacağız.
Doğru mu oluyor böyle?
Saru 1 cevabı: Eğer mümkünse "Liste" sayfasının "L" sütununa "banka tahsil" ve "hesap" sayfasındaki B sütunundaki "hesaba geçiş tarihini de yazdıralım" lütfen

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
2.sorunun cevabı yok mu?

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Cevapları 21 dakika arayla atınca farketmeyip son mesaja bakmışım.

Ama yine de bahsettiğiniz 2.soruma verdiğiniz cevap sorumun cevabı olmuyor.
Yapılan ödemenin Tutar ve Kişisine bakarak, aynı kişiye aynı tutardaki diğer borçlarından nasıl ayrıştıracağız?

kahramang1

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
05-05-2025
"hesap" sayfasında A sütununda "Tarih/Saat" başlığı var. Oradaki saat bilgisine göre ayrıştırabilir miyiz acaba. Aklıma bu geldi.

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Sizce oluyor mu ki?

kahramang1

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
05-05-2025
Ben bu konuda pek bilgi sahibi değilim. Aslında aynı isimdeki şahısların tutarları farklı. Tutarları anı olsa saatleri farklı. Bu iki kritere göre sıralama yaptırıp buldurabilir miyiz bilemiyorum.

kahramang1

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
05-05-2025
Yapmak istediğim şu aslında. Elimde bie senet listesi var. Birde bankaya ödenen senetler listesi var. Bunları ben yan yana iki sayfa olarak birleştirdim. Bankadan tahsil edilmiş senetlerin listede işaretlenmiş olmasını sağlayıp, tahsil edilmeyen senetlerimi görmek istiyorum.

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Ben sizi anlıyorum. Sadece eksik düşündüğünüzü söylüyorum. Aynı isimdeki şahsın 1000 TL tutara sahip 3 senedi varsa ve bankaya gidip 1000TL senedi ödediğinde ben hangi senedi ödediğini bilemeyeceksiniz diyorum. Tarihle saatle bunu ayrıştıramazsınız diyorum.
Konu hakkında bilgi sahibi değilim diyorsunuz. Aslında ben de hiç bilgi sahibi değilim. Soru da sorun da sizin. Ben yardımcı olmaya çalışıyorum.

Liste isimli sayfada SENET NO gibi bir alan olsa sanırım çözüme ulaşacaksınız. Hesap sayfasındaki Açıklama sütununda bulunan metindeki ilk sayısal değer Senet Numarası diye düşünüyorum. Siz bu numaraları Liste sayfanıza da işleyebilirsiniz.

kahramang1

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
05-05-2025
İlginiz için teşekkür ederim. Haklısınız. Yeterli veri yok karşılaştırma için. Senet numaralarını diğer sayfaya eklemek te kolay bir iş değil. Anlaşılan tek tek bulup işaretlemem gerekecek. Kolay gelsin.

ÖmerFaruk

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-64
Tüm bu sorulara sebebiyet verecek aynı kişinin birden fazla aynı miktarda borcu olmayacağı varsayımıyla,

Liste sayfanızın
L2 hücresine
=EĞER(TOPLA.ÇARPIM((G2=hesap!J:J)*(C2=hesap!D:D)*SATIR(hesap!A:A))>0;"Banka Tahsil";"")

M2 hücresine
=EĞER(L2="";"";İNDİS(hesap!B:B;TOPLA.ÇARPIM((G2=hesap!J:J)*(C2=hesap!D:D)*SATIR(hesap!A:A))))

kahramang1

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
05-05-2025
İlginiz için tekrar çok teşekkür ederim. Formül çalıştı. İşimi görür. Kolay gelsin.