İKİ TARİH ARASI VERİ GETİR

polis-53

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-02-2025
Merhaba arkadaşlar ekte gönderdiğim dosyada liste sayfasında 1000' lerce kaydım var ben bu kayıtlardan rapor sayfasına iki tarih arası olan verileri alıyorum bu aldığım verilerde aynı veri birden çok olabiliyor ben bu gibi olanların TALEP KG ve TOPLAM FİYATLARINI tek satırda TOPLAMINI İSTİYORUM.
Birde bu şekilde çok yavaş çalışıyor bir çözüm bulursanız çok sevinirim kalın sağlıcakla

Ekli dosyalar

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Merhaba arkadaşlar ekte gönderdiğim dosyada liste sayfasında 1000' lerce kaydım var ben bu kayıtlardan rapor sayfasına iki tarih arası olan verileri alıyorum bu aldığım verilerde aynı veri birden çok olabiliyor ben bu gibi olanların TALEP KG ve TOPLAM FİYATLARINI tek satırda TOPLAMINI İSTİYORUM.
Birde bu şekilde çok yavaş çalışıyor bir çözüm bulursanız çok sevinirim kalın sağlıcakla
Dosyanız ekte;
Kurum kodunun her personele özel olacağı düşünülerek, hesaplamalarda "kurum kodu" referans alınmıştır,

Ekli dosyalar

polis-53

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
23-02-2025
Teşekkürler tamer42 kurum numaralarıda seçilen tarihlerde kaydı olanlar gelecek seçilen tarihlerde bir kişinin birden fazla kaydı olabilir bu kişilerinde ismi tek olacak kg ve fiyatı toplam olacak E Kolonunda Toplam Fiyatı sıfır veya boş olan kişilerde gelmeyecek bu konudada yardımcı olurmusunuz?

Son düzenleme:

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Teşekkürler tamer42 kurum numaralarıda seçilen tarihlerde kaydı olanlar gelecek seçilen tarihlerde bir kişinin birden fazla kaydı olabilir bu kişilerinde ismi tek olacak kg ve fiyatı toplam olacak E Kolonunda Toplam Fiyatı sıfır veya boş olan kişilerde gelmeyecek bu konudada yardımcı olurmusunuz?
Ne demek istediğinizi tam anlayamadım, burada değerler toplam olarak geliyor, ilgili tarihlerde kayıt yoksa sonuç 0 olarak gelir zaten;

polis-53

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
23-02-2025
DEMEK İSTEDİĞİM SEÇİLEN TARİHLER ARALIĞI LİSTE SAYFASINDA KAYITLI KURUM NUMARASI OLANLAR GELECEK VE BU KAYITLAR BİRDEN FAZLA OLABİLİYOR BİRDEN FAZLA OLAN KURUM NUMARALARINI TEK KAYIT YAPIP TOPLAMINI YAZDIRMAK

kemal turan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 32 bit
06-10-2032
Korhan hocam
Yazışmalarda büyük harf ile yazmanın bağırmak anlamına geldiğini bilmiyor olabilir kardeşimiz. Bende tepki vermiştim birine bağırmayın diye. Buda böyle olabilir.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Kemal Bey,

Başka başlıklarda diğer üyelerimizi de bu tarz konularda uyarıyoruz.

Forum kuralları okunursa zaten kimseye bu uyarıları yapmak durumunda kalmayız diye düşünüyorum.

polis-53

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
23-02-2025
Özür dilerim buyurun doğrusunu yazdım.
Demek İstediğim Seçilen Tarihler Aralığı Liste Sayfasında Kayıtlı Kurum Numarası Olanlar Gelecek Ve Bu Kayıtlar Birden Fazla Olabiliyor Birden Fazla Olan Kurum Numaralarını Tek Kayıt Yapıp Toplamını Yazdırmak

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Duyarlılığınız için teşekkür ederim.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Bana göre hacimli verilerde en uygun analiz ve raporlama araçları Table ve Picot Table'dır. Bunu bazı arkadaşlara önerdiğimde bu iki aracı bilmediklerinden veya öğrenmek istemediklerinden bir bahane ile hemen ret etmektedirler. Ben de üstüne gitmiyorum. Neyse.

Dosyanız ekte bakalım siz ne diyeceksiniz?

.

Ekli dosyalar

polis-53

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
23-02-2025
İlginiz için çok teşekkür ederim ben pivot tablo istemiyordum bunun yazıcıdan çıktısında sorun oluyor
Tarihleri de seçmek zor oluyor iki tarih arası elle yazıp göstere bilir mi?

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce

Kusura bakmayın ama burada ne diyorsunuz? Bir çözüm değil mi? Zaten dosyanız mevcut haliyle bilgisayarı oldukça kasıyor. Söylenecek çok şey var ama tartışmaya zamanım yok. Benden bu kadar.

.

polis-53

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
23-02-2025
Teşekkürler

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Merhabalar,

Bende İdris beye katılıyorum. Üyelerimizin excelin güçlü araçlarından olan tablo ve özet tabloyu dosyalarında sıklıkla kullanmalarını tavsiye ediyorum. Hem pratik hemde hızlı sonuçlar veriyorlar.

Alternatif olarak veri sayısı çok fazla denildiği için makro kodlamasını paylaşıyorum.

Ekli dosyalar

polis-53

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
23-02-2025
Korhan Ayhan bey çok teşekkür ederim makro da işimi görür.
kal sağlıcakla ellerin dert görmesin. girilen tarih arası veri yoksa hata veriyor "Girilen tarihlerde veri bulunamadı" mesajı verebilir durumda yapılabilir mi?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Üstteki mesajımda ki dosyayı güncelledim. Deneyiniz.

polis-53

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
23-02-2025

Merhaba Korhan bey aşağıda resimden de anlaşılacağı üzere seçilen tarihlerde kişi birden fazla ise toplamları tek satırda gözükecek kişi tek görülecek.

Son düzenleme:

polis-53

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2016 TÜRKÇE
23-02-2025

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Ben sizin dosyanızda ki formüldeki gibi kurgulamıştım.