İki Veriye Göre Tablodan veri seçtirme

Excel Vers. ve Dili
ingilizce
Merhabalar

Elimde 23 farklı bölge için yılın herbir saatindeki değerini gösteren bir tablo var. listeden bölgeyi seçtiğim zaman otomatik olarak tüm yıl için olan verileri seçim tabloma getirmesini istiyorum. Tek veriye göre aramayı kaydır-kaçıncı kombinasyonu ile yapıyorum ancak iki veriye göre aratmam gerekince tıkandım. örnek tablo ektedir.

Teşekkürler

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 TR
Tam anlayamadım ama sanırım aşağıdaki formul işinize yarar. formulu tablo seçim B5 hücresine yapıştırın ve ID yazılacak birleştirilmiş alana 1ile 23 arasında şube id yazın.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((tablo_tum!$A$5:$A$8399=$B$1)*(tablo_tum!$B$5:$B$8399=$A5)*(tablo_tum!$C$4:$Z$4=B$4)*(tablo_tum!$C$5:$Z$8399))

Excel Vers. ve Dili
ingilizce
-Çok özür diliyorum yazdığınız şeyi tam olarak anlamamışım tekrar teşekkür ediyorum

[Öncelikle teşekkür ediyorum. Ancak işe yaramamış görünüyor. Yapmaya çalıştığım şeyi daha detaylı olarak anlatmaya çalışayım.

normal olarak bir tablodan bir değişkene göre bir veri seçtirebiliyoruz. mesela her bayi için farklı prim oranları kabul edilmiş olsun. bayinin adını seçince prim oranını kaydır-kaçıncı kombinasyonu ile çözüyoruz. Benim burda yapmaya çalıştığım şey günün her saati için farklı prim oranı tanımlanmış olsa ben bayiyi seçince bütün yıl için o bayinin prim tablosunu seçtirmek istiyorum. dolayısı ile iki tane değişken oluyor. ilki bayinin id'si, ikincisi ise tarih. bunu halledebilmenin yolunu arıyorum.

Şimdiden çok teşekkürler]

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 TR
-Çok özür diliyorum yazdığınız şeyi tam olarak anlamamışım tekrar teşekkür ediyorum

[Öncelikle teşekkür ediyorum. Ancak işe yaramamış görünüyor. Yapmaya çalıştığım şeyi daha detaylı olarak anlatmaya çalışayım.

normal olarak bir tablodan bir değişkene göre bir veri seçtirebiliyoruz. mesela her bayi için farklı prim oranları kabul edilmiş olsun. bayinin adını seçince prim oranını kaydır-kaçıncı kombinasyonu ile çözüyoruz. Benim burda yapmaya çalıştığım şey günün her saati için farklı prim oranı tanımlanmış olsa ben bayiyi seçince bütün yıl için o bayinin prim tablosunu seçtirmek istiyorum. dolayısı ile iki tane değişken oluyor. ilki bayinin id'si, ikincisi ise tarih. bunu halledebilmenin yolunu arıyorum.

Şimdiden çok teşekkürler]

sanırım yukarıdaki formul istediğiniz formul ekli dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
ingilizce
çok teşekkür ediyorum tıkır tıkır çalışmakta:)

Excel Vers. ve Dili
ingilizce
Hüseyin bey bu formül doğru olarak çalışmakta ancak hesaplama süresi çok uzun (yaklaşık 7 dakika sürüyor) daha hızlı çalışan bir formülle bunu yapabilmemiz mümkün müdür acaba çünkü bu formül benim bulup kopyalayıp yapıştırmamdan çok daha yavaş kalıyor. Bilgisayarımda iyi sayılabilir yani

Teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 TR
Hüseyin bey bu formül doğru olarak çalışmakta ancak hesaplama süresi çok uzun (yaklaşık 7 dakika sürüyor) daha hızlı çalışan bir formülle bunu yapabilmemiz mümkün müdür acaba çünkü bu formül benim bulup kopyalayıp yapıştırmamdan çok daha yavaş kalıyor. Bilgisayarımda iyi sayılabilir yani

Teşekkürler
:( bu konuda üzgünüm 365 gün ve 24 saat üzerinden verileri çekiyorsunuz bunu daha hızlı yapmanın en kolay yolu pivot tablo olarak yapmaktır başka türlü macroda yazsanız hızlı olmaz pvot yapılmış örneğini ekte gönderiyorum..

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
ingilizce
Teşekkür ediyorum pivot tablo haline getirmem yararlı olacak gibi duruyor