ikiden fazla sütundaki verileri eşleştirme

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Merhaba arkadaşlar,

Aynı sayfa içinde bulunan 4 farklı sütundaki verileri eşleştirmek istiyorum. örneğin A, D, G, I sütunlarında TC Kimlik numaraları yazıyor, bir tc kimlik numarası her sütünda varsa onu en üst satıra almak, 3 sütunda var 1 tanesinde bile yoksa onu sıralama dışı bırakmak istiyorum. böylece 4 sütunun kesişimini sıralamış olacağım. Nasıl yapabileceğim konusunda fikir verirseniz çok sevinirim.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe

örnek olarak bir dosya ekledim. bu listede yapmak istediğim, aynı kimlik numarasına sahip kişiler sütunların tamamında varsa en üst 2 satırsaki gibi yanyana sıralansın. eğer sütunlardan 1 tanesinde bile yoksa altta kalsın. kısacası 4 farklı listenin tamamında var olan kişlileri tespit etmeye çalışıyorum.. yardımlarınız için çok teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22/12/2022
Dosyanız;
J sütunu yardımcı sütun olarak kullanılmıştır. J Sütunuda istenen şart oluşturuldu ve J sütununa göre filitre yapıldı.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Dosyanız;
J sütunu yardımcı sütun olarak kullanılmıştır. J Sütunuda istenen şart oluşturuldu ve J sütununa göre filitre yapıldı.
Bu formül ile aynı kişiler yanyana sıralanmış ise filtreleyebiliyorum, fakat örneğin ilk sütun 8. satırdaki 519792331 ADEM diğer sütunlarda farklı satırlarda mevcut. bunun gibi her 4 listede de var olup farklı satırlarda görünen başka kişiler de var. bunları tespit edip yanyana getirmek asıl amacım. bunu nasıl yapabilirim?

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Dosyanız ekte.

Tek liste haline getirildikten sonra Table - Pivot Table ile yapılmıştır.

.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Bir şeyde yönlendirilmekten ziyade neyin amaçlandığına bakarım. Bu listeler ne? Sonuçta mükerrerleri atıp, bir liste elde etmek değil mi?

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
.

Bir şeyde yönlendirilmekten ziyade neyin amaçlandığına bakarım. Bu listeler ne? Sonuçta mükerrerleri atıp, bir liste elde etmek değil mi?

.
haklısınız. amacımı yazmak yerine elde etmek istediğim sonucu yazdığım için çözümü bu şekilde yaptınız. bu liste aylara göre mevcut pesonel listesi. bir ayda bir personel varken diğer ay ayrılabiliyor 2 ay sonra tekrar gelebiliyor diyelim. ben bu listede 4 sütundaki kişileri; tüm aylarda olanlar en üstte, 3 ayda var olanları bir altta , 2 ayda olanları bir altta şeklinde sıralamak istiyorum. doğrudan sıralamak yerine sadece işaretlemek de yeterli olabilir.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Üstteki mesajıma harici link eklenmiştir.