ikili düşeyara

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Türkçe
iki koşullu bir düşeyara formülü oluşturmak istedim ama başaramadım, örnek dosya üzerinde açıklama yaptım, iyi çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
2003 İngilizce
iki koşullu bir düşeyara formülü oluşturmak istedim ama başaramadım, örnek dosya üzerinde açıklama yaptım, iyi çalışmalar
Umarım yanlış anlamamışımdır sayın purpledarkness, örnek dosyan üzerine ekleme yaptım, sadece eğer fonksiyonunundan yararlanman yeterli.

isim hücresine kullanılan formul aşağıdaki şekilde;
=EĞER($D$3=0;DÜŞEYARA($E$3;'veri tabanı'!$A:$E;3;YANLIŞ);DÜŞEYARA($D$3;'veri tabanı'!$B:$E;2;YANLIŞ))

Kolay gelsin

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Türkçe
linki inceledim ama şöyle bir sorun var yönlendirdiğin linkteki örnekte sadece ikilidüşeyara durumuna göre bir pozisyon alma var, benim örnek dosyamda da belirttiğim gibi bazı firmalarda sadece vergi kimlik no bazılarında sadece tc kimlik no bazılarında ise her ikiside mevcut, şimdi bu ikilidüşeyara formülünü kendi dosyama uygularsam sadece vergi kimlik numaraları olan firmalarda yanındaki boş hücreyle birleştirmiş olacam ve düşeyara fonksiyonu disable olacak,

baya karışık oldu ama benim örnek dosyam da bir formül uygulaması denerseniz çok sevinirim, iyi çalışmalar. şunu da söyleyim ki, yönlendirdiğiniz linkteki örnekleri de öğrenmem iyi oldu teşekkür ederim.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Örnek dosyayı inceleyiniz. İstediğiniz bu mu?

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Türkçe
sayın Ali, Espiyonajl ve yurttaş çözümleriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim,
iyi çalışmalar