İli ListBox Arasındaki Farkı Listbox3 de Gösterebilir mi?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Sayın üstadlarım, hocalarım. Daha önce de bu tarzda bir soru sormuştum ama sanırım istediğim cevaba ulaşamadım. Bunun nedenini sorunu mu aksamımda gördüğümden şimdi de kısa, öz ve açık bir şekilde anlatmaya çalıştım. Örnekte de görüleceği gibi gayet net ve açık

ListBox1 de Ali, Ayşe, Fatma şeklinde 3 isim var
ListBox2 de Ali, Ayşe, Fatma, İnci şeklinde 4 isim var.

İstenilen ListBox1 de olmayan İnci ismini süzme işlemi ile nasıl Listbox3 de gösterebiliriz?. Yani " Göster " butonuna bastığımızda ListBox1 ve Listbox2 yi karşılaştıracak ve olmayanı gösterecek. Şimdiden ilginize sounsuz teşekkürler...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Sayın zafet cim ne desem az gelir. Allah razı olsun .. Çok sağol. Uzun süredir bu kodu bulmaya çalışıyorudum. İşin rast gelsin kardeşim. Başarılarının devamı dileklerimle..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Sayın hocalar. Madem bu kadar yaklaşmışken küçük bir soru daha sorabilirim umarım...

Şimdi burda ListBox1 ve ListBox2 yi aynı sayfa verileri üzerinden aldırdık... Eğer Listbox2 verileri Farklı bir sayfa üzerinden alınacak olsaydı nasıl olacaktı?.. Çok teşekkür ederim şimdiden...

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

ListBox1.RowSource ="sayfa2!A4:A10"

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Merhaba sayın Zafer...

Ekteki örneğime bakabilirseniz sanırım yapılmasını istediğimiz anlayabilirsiniz. Belli bir sayfadan değil active edilmiş bir sayfadan olması benim için çok önemli. Sonsuz teşekkürler ilginize...

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Ekli dosyayı inceleyiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Sayın Zafer ben son gönderdiğiniz dosyada bir değişiklik göremedim ama benim son yolladığım " ÖRNEK STOK KONTROL " dosyası üzerinde işlem yapabilir misiniz? çünkü verilei iki ayrı sayfadan aldırmak gerekiyor. Sayfanın biri sabit diğeri değişiyor.. yani farklı bişrşekilde active edilmiş bir sayfa olabiliyor... Ama STOK sayfası sabit

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Ekli dosyayı inceleyiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Hay Allah razı olsun sayın hocam. İşte Aylardır uğraştığım aradığım buydu. Elinize zihninize sağlık. Çok sağolun...