Index fonksiyonu kullanımı

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba arkadaşlar,

eklediğim dosyadaki problemim şudur:

veriler sayfasında 4 tane isim var ve bu verilere karşılık gelen yanlarındaki kolonda pazar payları var. daha sonra gelen fakat bitisik olmayan 4 kolonda da (H:K kolonları) satıs rakamları bulunmaktadır. Hesaplama sayfasında isimlerin ve sütün başılkları aylar olan kolanlara C8 hücresine yapılacak olan istenilen ay girişi ile birlikte veri sayfasından birincisi sadece o ay için, ikincisi ise o aya kadar toplamı getiren bir fonksiyon yazılmasıdır. Takıldığım nokta pazar payları isimleriden hemen sonradır bununla beraber alan tanımlarken girmemelidir. Baya bir uğraştım fakat işin içinden çıkmadım.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Demekki tam net anlaşılmamış.Biraz daha açıklayıcı bilgi verirseniz. Yardımcı olacak arkadaşlar için daha iyi olacaktır.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

İstediğiniz yapılır fakat soruyu tam olarak anlayamadım, hangi hücrelere veri gelecekse o hücrelere manuel olarak değerleri yazıp neden o şekilde olduklarını açıklarsanız anlaşılması daha kolay olacaktır..

.

Excel Vers. ve Dili
2007
sanırım dediğiniz gibi biraz karısık anlatmısım. pazar payları ve satıs rakamları sadece örnek veri.
Yapmaya uğrastığım sey hesaplama sayfasındaki isimleri veri sayfasından getirtebilmek. bunu da bir hücrede sadece tarih değisikliği yaparak yapmak. Sorunumun temelini, veri sayfasında almak istediğim değerlerden önce baska kolonlar olması. Eğer sorarsanız ki o kolanları kaldır veya isimleri yanında kopyalayıp index ve match fonksiyonlarını kullanarak yaz, bunu yaptım fakat, gerçekte çalıstığım dosyada yüzelerce satır ve onlarca kolon var.bunu hepsi için yapabilmemin pek imkanı yok gibi. Umarım bu açıklayıcı olmustur.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Sayın arkelanj,

3 ve 4. mesajları tekrar okurmusunuz. Yeni bir örnek ekleyerek daha detaylı açıklayınız..

.

F1

Merhaba,
Anladım kadarıyla yardımcı olmaya çalıştım. Aylık ve o aya kadar olan toplam demişsiniz ilk mesajta.

Kümülatif pazar payını ağırlıklı ortalama ile yaptım

Ekli dosyalar