İndis formül yardımı

Excel Vers. ve Dili
excel 2013 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
17.02.2019
Merhaba,
Aşağıya eklediğim formül ile Liste1 ve Liste2 ad tanımlı iki sütundan alt alta veri çekmekteyim fakat ben Liste3 ve Liste4 ad tanımlı sütunlardaki verileri de eklemek istiyorum. Yani toplam 4 sütundan tek sütuna sırasıyla alt alta verileri sıralamak istiyorum. Eklediğim formülde nasıl bir değişiklik yapmalıyım. İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım. İyi çalışmalar.

Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(Liste1;SATIRSAY(C4:$C$4));EĞERHATA(İNDİS(Liste2;SATIRSAY(C4:$C$4)-SATIRSAY(Liste1));""))

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

AD TANIMLAMASI ve belirttiğiniz formülü de içerecek şekilde, gerçek belgenizle aynı yapıda örnek belge yüklerseniz;
daha hızlı sonuca ulacağınızı ve alternatif cevaplar da alabileceğinizi düşünüyorum.
.

Excel Vers. ve Dili
excel 2013 türkçe
17.02.2019
Sayın Ömer BARAN, ilginizden dolayı teşekkürlerimi sunarım. Belirtiğiniz gibi örnek dosya hazırlayıp ekledim, umarım açıklayıcı olmuştur.

Ekli dosyalar

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Aşağıdaki gibi olabilir.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞERHATA[/COLOR]([COLOR="red"]İNDİS[/COLOR]([COLOR="darkorange"]Liste1[/COLOR];[COLOR="red"]SATIRSAY[/COLOR](F$3:$F3));[COLOR="red"]EĞERHATA[/COLOR]([COLOR="red"]İNDİS[/COLOR]([COLOR="darkorange"]Liste2[/COLOR];[COLOR="red"]SATIRSAY[/COLOR](F$3:$F3)-[COLOR="red"]SATIRSAY[/COLOR]([COLOR="darkorange"]Liste1[/COLOR]));[COLOR="red"]EĞERHATA[/COLOR]([COLOR="red"]İNDİS[/COLOR]([COLOR="darkorange"]Liste3[/COLOR];[COLOR="red"]SATIRSAY[/COLOR](F$3:$F3)-[COLOR="red"]SATIRSAY[/COLOR]([COLOR="darkorange"]Liste1[/COLOR])-[COLOR="red"]SATIRSAY[/COLOR]([COLOR="darkorange"]Liste2[/COLOR]));[COLOR="red"]EĞERHATA[/COLOR]([COLOR="red"]İNDİS[/COLOR]([COLOR="darkorange"]Liste4[/COLOR];[COLOR="red"]SATIRSAY[/COLOR](F$3:$F3)-[COLOR="red"]SATIRSAY[/COLOR]([COLOR="darkorange"]Liste1[/COLOR])-[COLOR="red"]SATIRSAY[/COLOR]([COLOR="darkorange"]Liste2[/COLOR])-[COLOR="Red"]SATIRSAY[/COLOR]([COLOR="DarkOrange"]Liste3[/COLOR]));""))))

Excel Vers. ve Dili
excel 2013 türkçe
17.02.2019
Ömer BARAN hocam çok teşekkür ederim