İndis işlevi - Bilgisayar kasılıyor

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Merhaba
Ekteki dosyada müşteriyi ve parça adını girince parçanın ağırlığını otomatik veren bir tablo var.

bunun için parça ağırlığı hücresinde aşağıdaki dizi yer alıyor. Bu hücreyi de tutup 5000 satır aşağı sürükledim.

=İNDİS(Tablo!C:C;TOPLA.ÇARPIM((KAÇINCI(D2&"@"&E2;Tablo!A:A&"@"&Tablo!B:B;0))))

Haliyle satır sayısı böyle fazla olunca, ki daha da artacak bigisayar kasıldı kaldı.
Bunu çözmek mümkün mü yoksa Excel' in yeteneklerini aşan bir durum mu?

Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2013 Professional Plus Türkçe
Topla.çarpım formülünün bilgisayarı kastırdığını ben de farketmiştim ve mecburen başka yollar denemiştim. Tabii bir-iki satırda birşey olmaz ama böyle büyük satır sayılarında etkisi artıyor sanki.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Formüllerde aralıkları daraltırsanız formül daha hızlı çalışacaktır. Fakat her durumda bir yavaşlık olacaktır. Çünkü TOPLA.ÇARPIM formülünü kullanıyorsunuz. Büyük satırlı tablolarda maalesef yavaşlama yapmaktadır.

Bunun yerine kaynak tabloda yardımcı sütun kullanmanız sorun yaratmaz ise ekteki dosyayı inceleyebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Korhan Bey ellerinize sağlık. Muhteşem oldu. Çok teşekkür ederim.
iyi çalışmalar dilerim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
şu hadiseyi gerçekleştirmek mümkün müdür?
Çalışma sayfasına girdiğim Müşteri-Parça adı ikilisi Tablo sayfasında yoksa otomatik oraya geçmesi gibi bir durum zor mudur?

Bi de Korhan Bey, tekrar teşekkür ederim şu yardımcı sütun olayını öğrettiğiniz için.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Bu islem icin makro gereklidir.