Indis komutu

incsoft

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office Ev ve İş 2021 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-12-2024
Arkadaşlar vermiş olduğunuz formülle "vardiya hedefi(pembe kısım)" kısmına verileri hedef kısmından otomatik olarak aldırttırdık.çalışmasüre isminde bir kısım ekledim bu kısımdan da o tezgahdaki o tipin çalışma ve üretim adetlerini otomatik olarak sorgulatmak istiyorum.verdiğiniz formülü değiştirerek yapmaya çalıştım ancak bir türlü başaramadım.değer kontrolü yapabilmeniz açısından tabloya formül sonrasında gelmesi gereken değerleri yazdım.bir yere formülünü oluşturursanız gerçekten çok işimi görecek.teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Dosyam ekte'dir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 SP1
sanırım 2 sayfadaki C sutunu vardiyalar

Ama ta olarak yapmak istediğinizi anlayamadım.:frown:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Aşağıdaki formülleri ugulayınız.

E4 hücresine;
Kod:
=EĞER(D4="";"";İNDİS(KIRP(ÇALIŞMASÜRE!$E$1:$E$3000);KAÇINCI(1;(KIRP(B4)=KIRP(ÇALIŞMASÜRE!$A$1:$A$3000))*(KIRP(D4)=KIRP(ÇALIŞMASÜRE!$B$1:$B$3000));0)))
F4 hücresine;
Kod:
=EĞER(D4="";"";İNDİS(KIRP(ÇALIŞMASÜRE!$D$1:$D$3000);KAÇINCI(1;(KIRP(B4)=KIRP(ÇALIŞMASÜRE!$A$1:$A$3000))*(KIRP(D4)=KIRP(ÇALIŞMASÜRE!$B$1:$B$3000));0)))
Formülleri dizi formüldür. Hücreye yazdıktan sonra hücreyi CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak terk etmelisiniz. Aksi halde formüller doğru sonuç üretmez.

incsoft

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office Ev ve İş 2021 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-12-2024
Arkadaşlar sayenizde projemin %80'ini çözdüm.Inceledikçe açıklarını gördüğümden yeni soruları sizlere yöneltiyorum.Bu seferki isteğim ise F sütünuna işlenen tiplerin kodlarını ÇALIŞMASÜRE kısmında buldurarak otomatik olarak yazdırmak.Şu konumda tipleri elle giriyorum ve hesaplamasında bir problem yok.G,L,Q sütünlarına #YOK yazmaması içinde koda bir eklenti yapabilirmiyiz?Son olarak da hesaplamalar çok aşırı yavaş yapılmakta bunun sebebi nedendir?

Teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar