internetten veri güncelleme

Excel Vers. ve Dili
excel xp tr
öncelikle herkese kolay gelsin.

daha önce visual basic de bu tip bir çok uygulamam olmuştu. ancak hiç excel de denemedim.

sorum şu: internetten (inet yada winshoch ile) bir sayfadan günlük kur bilgisi alıp bir Cell'e yazıcak. Veri güncellemek visualda kolay da bu excel'e istediğim componentleri ekleyemiyorum. Burası ofis bilgisayarı visual 6.3 yüklü...componentler bu yüzden mi yok yoksa excel mi desteklemiyor..gerçi son versiyon nedir bilemiyorum. Visual'a oldukça hakiimm...bana componentler konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

not: örnek dosya eklemedim çünkü öyle bişe yok.siz component ekleyip bi dosya yollarsanız o da benim için yeterli.

şimdiden teşekkürler.herkese iyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
excel xp tr
acaba direk visualda yazıp excel e veri bağlantısı mı yapsam..ama o da ADO ile oluyor sanırım. Ben hep DAO kullandım...üf çok kafam karıştı...15 dakkalık iş,excele bulaşınca içinden çıkılmaz oldu... :)

Excel Vers. ve Dili
excel xp tr
örneklerden bir tanesi gerçekten de tam aradığım koda sahip. ancak örnek dosyada çalışan kod her nasılsa bende çalışmıyor.

With s4.QueryTables.Add(Connection:=URL1, Destination:=Range("A1"))

satırı sürekli hatalı...üstelik daha önce hatasız da çalıştı.

dosyayı ek te yolluyorum.yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Üzerinde çalıştığım orjinal dosyayıda ekliyorum..bir karşılaştırma yapmak isteyebilirsiniz diye... Şifre : 19731977 (yani dosya adı)

Son düzenleme:

veyselemre

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Pro Plus 2021
http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=17802

linkte sayın COST_CONTROL'un yapmış olduğu çalışma var.

Dosyanızda
Kodları bir modül içine kopyalayın öyle çalıştırın.

Tatil gününe gelen linkler yayınlanmıyor,

URL1 = "URL;http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/" & YIL & AY & "/" & YIL & AY & GÜN & ".html"

son kısmı yıl ay gün değil gün ay yıl olacak

ayrıca s1 diye sayfa tanımlaması yapılmamış s1 leri s4 yapmalısınız