irsaliye düzenleme hakkında yardım

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Arkadaşlar sizlerden yardım istemem gereken konular var yardımcı olursanız işlerim çok kolaylaşacak şimdiden hepinize teşekkür ederim.Yardıma ihtiyacım olan konulara gelince:
1.Dosyanın açılmasında irsaliye ekranı gelecek SARI renkle işaretlenmiş olan hücrelerin yazıcıdan çıkışında yani Baskı Önizlemede olmamasını istiyorum.
2.Yine yazıcı çıkışında sayfada belitme çizgileri olarak benim çizdiğim çizgiler olmamalı.Ben ekranda görmeliyim ama yazıcıda yazılırken yazmamalı.
3.İçindekiler sayfası ile Firma Ünvanlarını kısaltma olarak girdim ve yanlarına sıra numarası verdim.Bunu yapmamın nedeni İrsaliye sayfasında D4 hücresinde bulunan yere Sıra numarasını girdiğimde Düşeyara formülü ile firma bilgilerini getirmekti ve yapabiliyorum.Tabiiki İçindekiler sayfasında Firma ünvanlarına tıkladığımda irsaliye sayfasını açsın ve tıkladığım firma bilgilerini yazsın isterdim ama makro ile yapılabiliyorsa ben yapamadığım için D4 hücresini düşeyara formülüne bağladım ve firma ünvanlarının yanına sıra numarasını girerek verileri öyle getirmeyi düşündüm.Makro ile İçindekiler sayfasında firma ünvanlarına tıklayarak bilgilerin gelmesi sağlanabiliyorsa benim izlemem gereken adımları yazmanızı rica ederim.Yapılamıyorsada önemli değil fakat bu konuda Düşeyara formülü ile ilgili bir sorunum var oda D4 hücresine örn:2 yazdığımda Firmalar sayfasında veri olmayan hücreler için 0 getirmektedir.Veri olmayan hücrelere 0 yazmasın istiyorum boş olarak bırakması gerekiyor.
Bu değişikliklerin nasıl yapıldığını bana anlatabilirseniz özellikle adımları çok yararlı olacak benim için.Aynı zamanda yapacağım değişikliklerle ÖRNEK İRSALİYE olarak sitede bilgi kaynağı olmasını istiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Arkadaşlar bu konu benim için çok önemli irsaliyeleri daktilo ile yazmak zorunda kalıyorum bu çalışmayı tamamlaya bilirsem sizler sayesinde tabiiki daktilodan kurtulup excel ortamında bir çalışma ile işlerim çok kolaylaşacak.Sitemizde konularla ilgili çok yardımlar yapılmakta ve ben bu konuların çoğundan faydalandım.Banada bu konuda siz değerli üyelerden yardımcı olmanızı rica ediyorum.Yazdırma Alanı belirlemeyi yapamıyorum.Birde formülde 0 veya #YOK yazılarının yazıcı çıktısında olmamasını istiyorum.Şimdiden teşekkürler..

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Örnek dosyayı incelermisiniz..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Sn:Espiyonajl
A1:AS100 aralığında girdiğiniz veriler GW1:IO102 aralığına yansıyacaktır demişsiniz evet çok güzel tam istediğim gibi sizden bu konu ile birkaç bilgi rica edeceğim.Bu yansımayı nasıl yaptınız anlatması kolaysa biraz bilgilendirebilirseniz orjinal dosyama aynısını uygulamak isterim.Anlatması uzun bir konu ise kopyala yapıştırla bu bilgileri orjinal dosyama alabilirmiyim.Bir diğer konu Mavi ile işaretlemiş olduğum ve manuel yazımla yazacağım irsaliye tarihi (AK23) - fiili sevk tarihi (AK25) ve kalem kodları (A30-A32-..)yansıma ekranında çıkmıyor.Bunlarıda eklemeniz veya nasıl ekleneceğini tarif etmenizi rica ederim.
Dosyada Kırmızı ile işaretlediğim alan Firmalar sayfasında görebileceğiniz gibi bazı firmaların Firma Adı (2.Satır) veya adres kısımları boş ve buralardada formül olduğu için "0" yazıyor ve yansıma ekranındada "0" olarak gözüküyor.Veri olmayan satırlarda formülün "0"ları göstermemesinide sağlamamız mümkünmüdür.Öncelikle işim için önemli olduğundan sizin yapmanız ve dosyayı benimle paylaşmanız ne kadarda arzuladığım şey olsada bu site paylaşmayı öngören ve aranan bilgilerin nasıl yapıldığını öğrenmek için çok güzel bir site olduğu için bu işlemlerin yapılmış halini görmek güzel olsada nasıl yapıldıklarını anlatan adımlarla anlatılması sanırım tüm paylaşımcıların bu tür bilgi ararken ulaşmaları konusunda örnek verici olur diye düşünüyorum.Bazı çalışmaları açıyorum istenilenle yapılanları izliyorum ama işlemlerin nasıl yapıldığını anlamayınca kendi yapmak istediklerimde uygulayamıyorum.Bazı konuları taradığımda gerek formüller gerekse yazdırma alanları konularında nasıl yapıldıkları anlatılmadığından kendi dosyamda uygulayamadım ve sizden yardım talep ettim.Yanıtınız için teşekkürü bir borç bilirim.Siz ve yardımcı olmak isteyen tüm katılımcılardan yardımlarınızı bekliyorum.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Örnek dosyayı inceleyiniz. Dosya üzerinde gerekli açıklamaları yapmaya çalıştım.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
office 2003 ing.
irsaliye hk

arkadaşım eğer boş satırlar nedeniyle çıkan (0) ların çıkmasını istemiyorsanız
formül şu şekilde olmalı:
=EĞER(BOŞTUR(FORMÜLÜNÜZ);"";(FORMÜLÜNÜZ))
B17 İÇİN
=IF(ISBLANK(VLOOKUP($D$4;FİRMALAR!A:G;3;0));"";VLOOKUP($D$4;FİRMALAR!A:G;3;0))
OLMALI

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24.01.2019
formunuza örnekteki gibi bir açılır pencere ilave etmeniz işinizi birazdaha kolaylaştıracaktır.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Sn:Espiyonajl
Yardımlarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim.Gayet açıklayıcı bilgilerdi sağolun.
Sadece yazdırmada sıkıntı çekmekteyim.Genişlik olarak sayfa A4 formatından geniş bu yüzden prınt alınırken sayfa görünümünde %52 ye falan düşürüp yazıları küçültüyor.Benim kullandığım irsaliye A4 boyutunda değil boydan 1cm enden 0,5 cm kadar büyük ve yazıların küçülmesi ile kağıda aktardığımda olması gereken yerlere yazmamaktadır.Bunun ayarlamasını yazdırma alanı belirlerken farklı yerleri işaretleyipte mi belirleme yapmam lazım yoksa yazıcı üzerinde irsaliyeyi kaydırarak mı ayarlamam gerekiyor.Sayfa görünümünü %100 yaptığımda 2-3 sayfa olarak genişletiyor.Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Sn:Jusovic
Sizede formül yardımınız ve ilginiz için teşekkür ederim.
Sn:Ramazan bey
Açılır pencere eklemişsiniz evet İçindekiler sayfasından harekettense buradan verileri ekrana yansıtmak daha kolay.Ben excelin bu yönlerini yeni yeni sayenizde bulmaktayım nasıl yapıldığını yaptığınız işlemi inceliyerek buldum.Gayet güzel bir fonksiyon teşekkür ederim.
Hem benim için hemde sitemizde böyle bir irsaliye çalışma örneğinin olmasında katkıları olan tüm üyelere teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Arkadaşlar başardım nihayet irsaliye hazırladım ve artık kullanabiliyorum.Desteği ve emeği olan olmayan tüm excel.web.tr üyelerine sonsuz teşekkürlerimi sunarım.Bu imkanı tanıyan site yöneticilerimizede ayrıca teşekkür ederim.