İş Takip Programı - eksikler

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Merhabalar,

İş Takip Programı hazırlıyorum. Bazı noktaların içinden çıkamadım. Konu ile alakalı örnek EK’tedir.

Yapmaya çalıştığım ise şu:

Sayfalar

— Pazarlama -> işin bütün ayrıntıları kullanıcı tarafından girildiği referans sayfası
— Desen -> Ara üretim basamağı

Pazarlama sayfasında AY sütununda işin durumu ile ilgili 3 durum söz konusu. “İPTAL” “TAKİP EDİLİYOR” VE “SİPARİŞ” – Pazarlama sayfasındaki satır kullanıcı tarafından doldurulacak ve en sonda AW sütununda SİPARİŞ seçildiğinde “Siparişi onaylamak istediğinize emin misiniz?” –Evet- -Hayır- seçenekli uyarı çıkmasını istiyorum.
EVET seçildiğinde:
DESEN sayfasında boştaki ilk satıra PAZARLAMA sayfasından bilgiler gelecek. Bilgiler: Takip Kodu ve Müşteri adı otomatik gelecek, desinatör manüel seçilecek. Durum sütunundan “hazırlanıyor” seçildiğinde başlangıç sütununda tarih ve saat otomatik çıkacak. İş tamamlanıp “tamamlandı” seçildiğinde “İşin tamamladığınıza emin misiniz?” evet hayır sorusundan sonra evet seçildiğinde bitiş sütununda bitiş tarihi ve saati çıkacak.

Umarım çok karmaşık anlatmadım. Daha sorularım olacak fakat kademe kademe gitmek daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum.

İyi çalışmalar