işaretli checkboxları excel hücresine kayıt

Excel Vers. ve Dili
microsoft office professional plus 2016
arkadaşlar ekdeki excel dosyasını açtığınızda auto_open makrosu ile karşımıza gelen frmbayi formunda bulunan firmanın adı, adresi, ilçesi, ili, telefonu faksı cep nosonu kayıt ekle dediğimde kayıt yapıyor buraya kadar problem yok ancak kayıt ekle demeden önce yine aynı form üzerinde bulunan 24 adet checkbox var. benim istediğim bayinin adını kayıt ettiğimde hangi ilde satış yapacağını checkboxlara işaretlediğimde veri sayfasında bulunan hücreye X işaretini koymak istiyorum.
örneğin dosyada kayıtlı bulunan bayinin satış yapacağı iller afyon,ankara,denizli,kilis illeri olsun. frmbayi formunda bulunan bu illere ait checkboxları işaretlediğimde afyon için j2, ankara için k2,denizli için O2, kilis için af2 hücrelerine X işaretini koyarak kayıt etmesin istiyorum. Ayrıca kayıt ettikten sonra checkboxların işaretlerini kaldırmak mümkünmü yardım eden veya yolunda bulunan arkadaşlara teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
dosyanızda düzenlemeyi yaptım fakat anlayamadığım bir yer devamlı olarakmı iller seçildiğinde sabit hücre olacak ben aktif hücreye göre düzenledim. eğer sorun olursa yazarsınız . ben anladığım kadarıyla yaptım kodlar inşallah işinize yarar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
ilave

sayın ipkis öncelikle ilgi ve alakanıza teşekkür ederim.

olayı biraz daha açayım..

en az 200 bayimiz var ve her bayi en az 4 ilde satış yapmaya yetkili. Şimdi yapılması gereken yeni bayi kayıdı girerken her defasında o bayinin satış yapacağı illeri checkbox ları işaretleyerek, işaretlenen illere gelen hücreye X işareti koydurmuk istiyorum. Bu olay her yeni bayide değişik değişik iller işaretlenerek kayıt olan bayinin satırına denk gelecek yani; 5 satıra yeni bir bayiyi işlerken checkbok tan da adana ilini seçtim. 5 satırın adana sutununa X işareti koyacak. checkbox hücreye X işaretini yaptıktan sonra kendi üzerinde bulunan onay işareti kaldıracak ama hücrede X işareti kalacak.
hücrelere X işaretini koydurmamın sebebi bayilere ve illere göre süzdürüp rapor aldırıyorum

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Aşağıdaki kodu deneyiniz. Aynı şekilde diğer CheckBox'larada uygulayınız.
Kod:
Private Sub CheckBox1_Click()
If Me.CheckBox1 Then
Cells.Find(Me.CheckBox1.Caption).Offset(1) = "X"
Else
Cells.Find(Me.CheckBox1.Caption).Offset(1) = ""
End If
End Sub
Buda CheckBoxların içini temizler.
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
For s = 1 To 24
Me.Controls("CheckBox" & s).Value = 0
Next
End Sub

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Sayın Tiken

Her bayiye ayrı ayrı illeri işaretleyeceğimden kayıtlı olan bayinin satırına işlinmesi gerekiyor. sizin makronuzda ise sadece I2:AF2 satırına işaret koyuyor
örneğin a5:h5 hücre aralıklarına işleyeceğim bayinin illeride I5:AF5 hücralerine işaretlenmesi gerekiyor

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
göndermiş olduğum ekte sizin dediğiniz işlemi yapmakta sorun olmaması gerekiyor ekli dosyayı incelediniz mi?

Excel Vers. ve Dili
evet inceledim sayın ipkins ama olmadı nedeni de önce işaretliyo sonra yeni bayi kaydederken temizleniyor. yani checkboxların içindeki işaretler kalkınca hücredeki X işaretlerinide siliyor zannediyorsam

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
evet ilk işaret koyuyar kaydet dediğininizde sabitliyor işaretleri en son boş hücreyi seçip siliyor bende bir sorun yok tekrar veriyorum eki

Excel Vers. ve Dili
sayın ipkins onaylı checkboklar hücrelere X işaretini koyup sabitledikten sonra silmemeleri gerekiyor sadece checkbokların içindeki onay işaretinin silinmesi gerekiyor.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
kaydet butonunun altınada konabilirdi dediğiniz olay fakat kodlar uzar diye böyle yapmıştım bendeki örnekte gayet güzel çalışıyor kodlar enson ektede çalışıyor

Excel Vers. ve Dili
evet son gönderdiğiniz dosya doğru çalışıyor. teşekkürler sayın ipkins

Excel Vers. ve Dili
Sayın Seyid TİKEN

Seyid bey gerekli açıklamayı ekli dosyada anlattım. iyi çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
Sayın Seyid Tiken

gerekli açıklamayı dosya ekinde bulabilirsiniz. iyi çalışmalar