- Excel Vers. ve Dili
- 2007 Türkçe
Merhaba arkadaşlar;
FormulaLocal 'da aşağıda karşılaştığım sorunu nasıl çözebilirim acaba?
Sub Makro1
Dim k As Range, epsilom_alt As Range
Dim y As Integer
y=TextBox1.Value
Set k=Cells(2,1)
Set epsilom_alt=Cells(2,2)
epsilom_alt.FormulaLocal="=2" & y
k.FormulaLocal= "=-0.003+" & epsilom_alt.FormulaLocal
End Sub
Tahmin edeceğiniz gibi burada epsilom_alt.FormulaLocal="=2" & y yazdığımda Cells(2,2) hücresinde =2y şeklinde formül yazılmış olacak makro çalıştırıldığında
Ayrıca; Cells(2,1) hücresinde =-0.003+2y yazılmış görmek istiyorum diyelim makro çalışmaya devam ettiğinde
O zaman önce kodda Cells(2,1) hücresini isimlendirelim
Set k=Cells(2,1)
Sonra da
yazalım
Bu takdirde;
(2,1) hücresinde bilgisayar şöyle birşey görecekti yanlış haliyle çalışabilseydi makro
=-0.003+ =2y
tabii ki çalışmaz böyle haklı bilgisayar
Peki ben bu = işaretini nasıl yok edebilirim k.FormulaLocalda veya hücrelerin formüllerine isim verdiğimde bu formülleri başka formüllere dahil etmenin daha şık bir çözümü var mı? Diyeceksiniz illa hücrelere neden formüller atamaya çalışıyorsun programın içerisinde hesaplattır ama ilerde kullanmayı düşündüğüm bir nedenle bu yönde bir çalışma içine girdim. Yardımlarınız için teşekkürler ve iyi çalışmalar dilerim. Saygılarımla
FormulaLocal 'da aşağıda karşılaştığım sorunu nasıl çözebilirim acaba?
Sub Makro1
Dim k As Range, epsilom_alt As Range
Dim y As Integer
y=TextBox1.Value
Set k=Cells(2,1)
Set epsilom_alt=Cells(2,2)
epsilom_alt.FormulaLocal="=2" & y
End Sub
Tahmin edeceğiniz gibi burada epsilom_alt.FormulaLocal="=2" & y yazdığımda Cells(2,2) hücresinde =2y şeklinde formül yazılmış olacak makro çalıştırıldığında
Ayrıca; Cells(2,1) hücresinde =-0.003+2y yazılmış görmek istiyorum diyelim makro çalışmaya devam ettiğinde
O zaman önce kodda Cells(2,1) hücresini isimlendirelim
Set k=Cells(2,1)
Sonra da
yazalım
Bu takdirde;
(2,1) hücresinde bilgisayar şöyle birşey görecekti yanlış haliyle çalışabilseydi makro
=-0.003+ =2y
tabii ki çalışmaz böyle haklı bilgisayar
Peki ben bu = işaretini nasıl yok edebilirim k.FormulaLocalda veya hücrelerin formüllerine isim verdiğimde bu formülleri başka formüllere dahil etmenin daha şık bir çözümü var mı? Diyeceksiniz illa hücrelere neden formüller atamaya çalışıyorsun programın içerisinde hesaplattır ama ilerde kullanmayı düşündüğüm bir nedenle bu yönde bir çalışma içine girdim. Yardımlarınız için teşekkürler ve iyi çalışmalar dilerim. Saygılarımla
Son düzenleme: