İsimleri Aynı Olan Kişiler Farklı Müdürlükte Çalışmış Mı?

Kekoli

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excell 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
11-02-2025
Merhaba Arkadaşlar
Dosyada durumu açıkladım,
eğer aynı isimli kişi, farklı müdürlüklerde çalıştıysa, c sütununda bunu belirtmek istiyorum.
yardımcı olabilir misiniz?
teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Merhaba.
C1 hücresine aşağıdaki formülü kopyalayın ve diğer hücrelere aşağıya doğru kopyalayın.

=EĞER(EĞERSAY(A:A;A1)-ÇOKEĞERSAY(A:A;A1;B:B;B1)>0;"Birim Değişikliği Var";"Birim Değişikliği Yok")

Kekoli

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excell 2016
11-02-2025
çok teşekkür ederim sayın dalgalıkur.

fakat rica etsem bir de formülü benim için ve arkadaşların da öğrenmesi için açıklayabilir misiniz?
ilk fonksiyon isimleri sayıyor ve kaç tane Kerim olduğunu söylüyor, sonuç benim örneğim için : 3 bundan ikinci fonksiyon ile Kerim'in hangi müdürlüklerde çalıştığını saydırıyorsunuz. ama tam olarak nasıl bir sonuç döndürüyor anlayabilmiş değilim.yardımcı olabilir misiniz?

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
=EĞERSAY(A:A;A3)'A sütununda A1 hücresinde olan ismi sayar. Sonuç 3 tür

=ÇOKEĞERSAY(A:A;A3;B:B;B3) ' A sütununda A1 hücresinde olan isimlerin bulunduğu satırlarda bulunan ve B sutununda B1 hücresinde olanları sayar.

Mesela C2 hücresinde bulunan formül A sütununda "Kerim" isimleri varsa B sutununda "Mali İşler Müdürlüğü" metinlerini sayar. Sonuç 2 dir

A sutununda 3 tane kerim var ama bu 3 kerimin yanında 2 tane "Mali İşler Müdürlüğü" var eşitlik yok o halde başka bir birimde daha çalışmış.

Daha açık nasıl anlatabileceğimi bilemedim. Eminim anlamakta zorlanacaksınız fakat.
Eğersay ve çokeğersay formülleri hakkında yardım kısmına bakarsanız olay çok basit.

Kekoli

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excell 2016
11-02-2025
gayet net bir şekilde anladım, teşekkür ederim.

Kekoli

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excell 2016
11-02-2025
formül her satır için doğru çalışmıyor bu arada,
alternatif bir yol ve yöntem bulabilir miyiz?

Kekoli

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excell 2016
11-02-2025
üstadım,
satır sayısı fazla olduğu için formülün en alttaki satırlara işlenip hesaplanması zaman aldığı için böyle olmuş,
sistem önce en alta kadar tüm değerleri "birim değişikliği yok" olarak yazıp sırayla hesaplayarak gidiyormuş.
ben de alttakilerden kontrol edince, henüz hesaplanmamış formülü text olarak gördüğüm için yanlış çalışıyor sandım,
sizleri zan altında bıraktım, mazur görün lütfen,
İyi çalışmalar.
elleriniz dert görmesin.

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Kolay gelsin.