- Excel Vers. ve Dili
- Office 365 - Türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 02-03-2022
Merhaba,
Makro ile sorgu yenilemesi, pivot yenilemesi gibi işlemler yapıyorum. Sorgu yenilemesinden sonra Sleep komutu ile 100000 ms bekleme yaptırıyorum ama bu bekleme süresi çok sağlıklı değil. Dosyadaki veri büyüklüğüne göre sorgu çalışma süresi değişiyor. İşlem tamamlanana kadar bekletme yapabilir miyim? Sorgu yenilemesi tamamlanmadan pivotların yenilenmesi anlamsız. Yenileme işlemi bittikten sonra diğer işlemlere geçmesi için nasıl bi yazabilirim?
Makro ile sorgu yenilemesi, pivot yenilemesi gibi işlemler yapıyorum. Sorgu yenilemesinden sonra Sleep komutu ile 100000 ms bekleme yaptırıyorum ama bu bekleme süresi çok sağlıklı değil. Dosyadaki veri büyüklüğüne göre sorgu çalışma süresi değişiyor. İşlem tamamlanana kadar bekletme yapabilir miyim? Sorgu yenilemesi tamamlanmadan pivotların yenilenmesi anlamsız. Yenileme işlemi bittikten sonra diğer işlemlere geçmesi için nasıl bi yazabilirim?
Kod:
Sub AA()
Sheets("DATA").Select
ActiveWorkbook.RefreshAll
Sleep 100000
ActiveWorkbook.Worksheets("DATA").ListObjects("islem_tarihcesi_tekstil").Sort. _
SortFields.Clear
ActiveWorkbook.Worksheets("DATA").ListObjects("islem_tarihcesi_tekstil").Sort. _
SortFields.Add2 Key:=Range("islem_tarihcesi_tekstil[Kullanıcı]"), SortOn:= _
xlSortOnValues, Order:=xlAscending, DataOption:=xlSortNormal
SortFields.Add2 Key:=Range("islem_tarihcesi_tekstil[İşlem Tarih]"), SortOn _
:=xlSortOnValues, Order:=xlAscending, DataOption:=xlSortNormal
With ActiveWorkbook.Worksheets("DATA").ListObjects("islem_tarihcesi_tekstil"). _
Sort
.Header = xlYes
.MatchCase = False
.Orientation = xlTopToBottom
.SortMethod = xlPinYin
.Apply
End With
Sleep 15000
Sheets("HESAP").Select
ActiveSheet.PivotTables("PivotTable2").PivotCache.Refresh
ActiveSheet.PivotTables("PivotTable3").PivotCache.Refresh
ActiveSheet.PivotTables("PivotTable5").PivotCache.Refresh