İsmi çift tıklama ile müşteri kodunu yazma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - İngilizce
Mrb.

Arkadaşlar uzun bir müşteri listem var ve biz bu müşterilerin herbirine ayrı bir kod veriyoruz. Bu kodlar bir çok yerde lazım oluyor ve ben her defasında yazıcıdan harf sırasına göre aldığım listeden müşterinin kodunu bulmaya çalışıyor ve bulduğum kodu da ilgili yere yazmaya çalışıyorum. Doğal olarak bu yöntem (Listede uzun olunca) oldukça yorucu ve bunaltıcı oluyor. Bu liste bir excel kitabında ve sürekli olarak ekleme ve çıkarmalar oluyor. Ek’te basit bir örnek var. Aşağıda adım adım çözüm önerisini sunuyorum ancak macrolarla ilgili bilgiye sahip olmadığım için yapımını sizlere bırakıyorum.
1. Bir userform yaratalım,
2. Userform’a Müşterinin tıpkı listedeki gibi kodunu, adı soyadını, ve Adresini gösteren liste yerleştirelim ve bu liste içeriğini bu bilgilerin yer aldığı excel kitabından alsın, ancak durumu yazan sutunda ayrıldı ibaresi varsa listeye dahil etmesin. (böylelikle değişen bilgileri de buradan güncellemiş olur.)
3. Liste herzaman müşterinin adı ve soyadının harf sırasına göre sıralanmış olsun.
4. Araç çubuklarına bir düğme yerleştirelim ve bu düğme ile userform açılsın.(Ancak listenin bulunduğu dosya açılmasın)
5. Listeden müşterinin adını soyadını çift tıkladığımızda, müşterinin kodunu aktif olan excel hücresine aktarsın ve aktif hücre bir alt hücreye kaysın.
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Anlatımımda eksiklikler varsa lütfen uyarınız.