- Excel Vers. ve Dili
- 2016 Türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 09-04-2020
Merhaba,
Yıllar önce bu sorunum hakkında yine buradan cevap almıştım. @veyselemre bey'in yazdığı çok güzel bir makro ile sorunumu çözebiliyorum.
İsmi değişken excelden veri çekiyorum. Bu çektiğim verileri başka bir excele aktarıyorum. Makro bilgim olmadığı için tek tek formül girerek yapabiliyorum.
Öğrenmek istediğim aşağıdaki makroda satır ve sütun numaralarını nasıl değiştirebilirim(Kusura bakmayın makro bilgim sıfır olduğu için neresi satır neresi sütun bilemedim)
Aşağıdaki makro da A sütunundan ürün adına bakıp, İkram ise B sütununa Satış ise C sütununa yazıyor. Benim yapmayı istediğim şey ise İkram ise E sütununa Satış ise F sütununa yazması. (E-F sütun isimleri örnek olarak yazdım, makroyu anlayabilmek benim için daha önemli)
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
Yıllar önce bu sorunum hakkında yine buradan cevap almıştım. @veyselemre bey'in yazdığı çok güzel bir makro ile sorunumu çözebiliyorum.
İsmi değişken excelden veri çekiyorum. Bu çektiğim verileri başka bir excele aktarıyorum. Makro bilgim olmadığı için tek tek formül girerek yapabiliyorum.
Öğrenmek istediğim aşağıdaki makroda satır ve sütun numaralarını nasıl değiştirebilirim(Kusura bakmayın makro bilgim sıfır olduğu için neresi satır neresi sütun bilemedim)
Aşağıdaki makro da A sütunundan ürün adına bakıp, İkram ise B sütununa Satış ise C sütununa yazıyor. Benim yapmayı istediğim şey ise İkram ise E sütununa Satış ise F sütununa yazması. (E-F sütun isimleri örnek olarak yazdım, makroyu anlayabilmek benim için daha önemli)
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
Kod:
Sub adoRapor()
'veyselEMRE 07042019
With Application.FileDialog(msoFileDialogOpen)
.InitialFileName = "C:\BiletiniAl\Reports\*Büfe*Rapor*.xls"
If .Show = -1 Then fileopen = .SelectedItems(1)
End With
If fileopen = "" Then Exit Sub
strCon = "Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source='" & fileopen & _
"';Extended Properties=""Excel 12.0;HDR=YES;IMEX=1"";"
strsql = "SELECT [Stok Adı], IIF ([Ödeme Tipi]='Yönetim Misafir', [Satış Miktarı], NULL), " & _
"IIF ([Ödeme Tipi]='Pesin', [Satış Miktarı], NULL) FROM [SHEET$5:1000] WHERE NOT [Ödeme Tipi] IS NULL"
Set rs = CreateObject("Adodb.RecordSet")
rs.Open strsql, strCon
lst = rs.getrows
With CreateObject("Scripting.Dictionary")
Dim w(1 To 1, 1 To 2)
For i = LBound(lst, 2) To UBound(lst, 2)
If lst(0, i) <> "" Then ky = lst(0, i)
If Not .exists(ky) Then .Item(ky) = w
y = .Item(ky)
If lst(1, i) <> "" Then y(1, 1) = lst(1, i)
If lst(2, i) <> "" Then y(1, 2) = lst(2, i)
.Item(ky) = y
Next i
son = Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
Range("D2:G" & son).ClearContents
For i = 2 To son
ky = Cells(i, 1).Value
If .exists(ky) Then
Cells(i, 2).Resize(, 2).Value = .Item(ky)
.Remove ky
End If
Next i
If .Count > 0 Then
kys = .keys
itm = .items
[H2].Value = "Hatalı Kayıtlar"
For i = LBound(kys) To UBound(kys)
Cells(i + 4, "H").Value = kys(i)
Cells(i + 4, "I").Resize(, 2).Value = itm(i)
Next i
End If
End With
If MsgBox("...:İşlem Başarı ile Tamamlandı:..." & vbCrLf & vbCrLf _
& "Dosyayı Kaydedip ve Kapatmak istiyor musunuz ?", _
vbQuestion + vbYesNo, "İşlem Tamam - Dosya Kapatılsın mı ?") = vbNo Then Exit Sub
ActiveWorkbook.Save
ActiveWorkbook.Close
End Sub