İstatiksel proses kontrolu

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba arkadaslar .benim sorum process kontrol mekanizması ile ilgili.simdi benim bir fabrikam var gibi dusunelim.bu fabrikmada torbalar halinde pirinc cıkıyor.ve bunlar 1000 gr ve bu torbaların alt ve ust limitleri var.misal +-10 gr gibi.simdi birinci gun elde ettigim urunler A sutununa yazılıyor. macroyla bunların ortalaması alınıyor ve grafige atılıyor.grafigimizde ise 1000gr, +-10 gr ise oncden belirli olarak bulunuyor.ve biz bu ortalamayı bu grafige atıyoruz.sayet ortalama bu degerler arasında degilse bize uyarı veriyor.Acaba bu tur bir macroyu yazmamız mumkunmu.Ben sahsen java c# uzerinde calıstım ama bu konuda malesef co kyetersizim .yardım ederseniz gercekten cok minnettar olurum.Kolay gelsin iyi caslısmalar

Son düzenleme:

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bir örnek dosya eklermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhabalar .malesef ki nasıl baslayacagım konusunda henüz yeterli bir ön bilgiye sahip değilim.Bu konuda kitapları inceliyorum ama henüz kod için ekte bir dosya sunacak kadar birseyler ortaya çıkaramadım.Ayrıca hani kodu olmasa bile algoritma konusunda yardımcı olursanız o bile çok mükemmel olur.Teşekkürler. İyi çalısmalar.

Excel Vers. ve Dili
2003
merhablar.macro record ozelligini kullanarak ekteki gibi bişy yaptım.mesela benim burdaki alt degerim -7 ust degerim de 7 .Acaba tabloda gosterdigim 1.ay 2. ay yada difer aydaki degerlerden bitanesi b sınır degerleri astıgında bi uyarı verdirtip grafikte farklı bi şekilde gosterebilmem mumkunmu.Tesekkurler