Istatistik

Excel Vers. ve Dili
Vers. 2013 Almanca
Merhaba arkadaslar,

itfaiyenin yangin faaliyetleri icin bir istatistik yapmak istiyorum, bu calisma üzerine size 2 sorum olacak yardimci olursaniz memnun olurum.

Arkadaslar aslinda Excellisteyi göndermek isterdim, anlasilmasi dahada kolay olabilirdi, ama excellisteyi gönderemiyorum. Bende anlatmaya calistim. Anlatmasi zordu, bilmiyorum anlasilabilir bir sekilde anlatabildim mi?

Excel tablo1 de
A1:A400 e kadar tarihleri yazdim
B1:B400 e kadar itfaiyenin faaliyetlerini yazdim
C1:C400 e kadar tesisleri yazdim

Excel Tablo2 de
A6:A20 e kadar tablo1 deki B1:B400 e kadar olusabilecek itfaiye olaylarini (15 tane, asagidaki listeye bak) listeledim.
B3:d3 e kadar olan hücreleri birlestirdim ve „Ocak“ ayini yazdim, diger hücreler E3:G3, H3:J3, K3:M3 …. Olarak devam ediyor.
B4 e Tesis 1
C4 ye Tesis 2
D4 ye Tesis 3 yazdim, diger hücreler
E4 > Tesis 1
F4 > Tesis 2
G4> Tesis 3 ….. olarak devam ediyor.

Soru 1: Tablo1 deki verileri saydirip Tablo2 ye gerekli yerlere yazdirmak istiyorum.
Tablo 1 de
a) Eger A1:A400 e kadar Ocak ayina ait bir tarih yazilirsa. (Buradaki tarihler 01.01.2018 den 31.12.2018 e kadar)
b) Eger B1:B400 e kadar itfaiye olaylarindan herhangi bir terim gelirse (Listeyi asagiya yazdim, listeye bak),
c) Eger C1:C400 e kadar (Tesis1, Tesis2 veya Tesis3) terimlerinden birisi gelirse

Örnegin: Tablo1 “B1:B400” de Ocak ayinda Tesis 1 de 5 tane „Asansör yardim” olayi olmussa, Tablo2 de “Asansör yardim” in karsisina ve Ocak ayindaki Tesis 1 in altina 5 yazilsin.

Yangin olaylarinin Listesi
Asansör
Asansör yardim
Eksik uyari
Engelli WC
Firtina
Ilk yardim
Kimyasal uyari
Siddetli yagmur
Tehlikeli madde
Teknik ariza
Teknik Ilk yardim
Yangin sinifi a
Yangin sinifi b
Yanlis

Slm Kaleci

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Dosyanızı (özel isim adres tc tlf vs bilgilerini değiştirerek) düzenleyerek;
http://www.dosya.tc/
adresine ekleyin ve adresi burada paylaşın.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Vers. 2013 Almanca
Sayın muygun,

yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim, Tablo1 den Tablo2 aktarıp saydırma işlemi tam istediğim gibi olmuş. Ellerinize sağlık.

Soru 2 ye de yardımcı olursanız memnun olurum.
Soru 2 saadece Tablo1 “itfaiye kullanımı“ ile alakalı. Ben Koşullu biçimlendirme formülünden yararlanmaya calıştım.

F2:F118 kadar „X“ isareti varsa ve N2:N118 deki hücreler 5 dakikadan kücükse, N2:N118 deki hücreler yeşille, büyükse N2:N118 deki hücreler kırmızı ile renklendirilsin.

Saygılarımla
kaleci

Excel Vers. ve Dili
Vers. 2013 Almanca
Sayin muygun,

ellerine saglik güzel olmus.

Bende kosullu bicimlendirme ile su sekilde cözebildim.

yesil

=UND(A1="x";B1<ZEITWERT("05:00"))

kirmizi

=UND(A1="x";B1>=ZEITWERT("05:00"))

Excel Vers. ve Dili
Vers. 2013 Almanca
Arkadaşlar,

N Sütunundaki kırmızı verilerin toplamını A120 ye, yeşil verilerin toplamını A121 alabilirmiyiz. N Sütunundaki renklendirilmemiş verilerin toplamına gerek yok.

saygılarımla
kaleci

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

İsteğiniz aslında renk toplama işlemi değil, F sütunu X olup, N sütunu 5 dakikadan fazla olanların toplanması.

Aşağıdaki şekilde sonuç alabilirsiniz.
-- Formülü uygulayacağınız hücrelerin biçimini İSTEĞE UYARLANMIŞ kısmından [ss]:dd:nn olarak ayarlayın,
-- Kırmızıların toplamı için aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.
-- Yeşiller için; aynı formülü, formüldeki >300 kısmını <=300 olarak değiştirerek kullanabilirsiniz.
.
Kod:
=[COLOR="red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](($F$2:$F$118="x")*([COLOR="red"]DAKİKA[/COLOR]($N$2:$N$118)*60+[COLOR="Red"]SANİYE[/COLOR]($N$2:$N$118)[B][COLOR="Blue"][SIZE="4"]>300[/SIZE][/COLOR][/B])*($N$2:$N$118))

Excel Vers. ve Dili
Vers. 2013 Almanca
Sayın Baran hocam,

ellerinize sağlik, mükemmel olmuş. İstediğimi anlatamadım ama, siz ne istediğimide anladınız. Buna sapka çıkarılır :)

kaleci

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Hep söylerim: "soru sormak zor zanaat" diye.

Örnek belge üzerinden bakınca istek daha net ortaya çıktı.

Belgede kırmızı/yeşil zemin rengi KOŞULLU BİÇİMLENDİRME üzerinden uygulandığı için,
verdiğim formül de temel olarak, KOŞULLU BİÇİMLENDİRME işleminde kullanılan formüle dayanıyor.

İyi çalışmalar dilerim.
.

Excel Vers. ve Dili
Vers. 2013 Almanca
Merhaba arkadaşlar,

muygun hocam ekteki exceltablosundaki verilerden istatistik almam için yardımcı oldu. Formül işlerimi %90 kolaylaştırdı. İstatistik almam gereken birkaç veridaha var, bu verilerin istatistigini alabilmem için yardımcı olursanız cok memnun olurum.

İtfaiye Kullanımı tablosundaki Q, R ve S Sütünlarındaki verilerin istatistiğini almam gerekiyor.
Eğer „İtfaiye kullanımı“ Tablolosunda, Q Sütununa „x“ yazılısa: B, C ve D sütunlarına bakılsın, hangi ayda, hangi itfaiye olayları, hangi tesiste oluşmuş ise, İstatistik tablosundaki listeye gerekli yerlere toplanıp yazılsın.
Ben Ocak ve Subat aylarını örnek olarak formülsüz yazdım. İstatistik tablosundaki (A26:AL36) ya bakınız.

Kaleci
http://s3.dosya.tc/server15/hywp67/kaleci-Itfaiye_Istatistigi_2017_muygun_3.rar.html

Excel Vers. ve Dili
Vers. 2013 Almanca
muygun hocam,

Tek kelime ile mükemmel. Buna Şapka cıkarılır :)

Ellerinize saglık.

kaleci