İstediğim Satır Sütun ve Hücreleri Kilitleme

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
a1:f22 yazdırma alanım
buradaki hücrelerin satır ve sütun genişliklerinin değiştirilmesini nasıl engellerim
hücreyi kilitle sayfayı koru işlemlerini yaptım ama farketmedi yine değiştirilebiliyor

yanginci34

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-10-2026
sayfayı koruma yaparken seçeneklerden kilitli hücreyi seç seçeneğinin tikini kaldırıp denermisiniz

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
öyle yapınca hücrelerin içeriğine dokunulmuyor güzel
lakin benim istediğim satır ve sütun genişliklerinin değiştirilmesini engellemek istiyorum.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 İngilizce -
Excel 2010 Türkçe -
Excel 2013 Türkçe -
Merhaba,
En mantıklı yöntem siz sayfaya tekrar girdiğinizde satır ve sütun genişliğini istediğiniz gibi ayarlamaktır.
İşinizi görür mü bilmiyorum ama deneyiniz.

Sayfanın kod bölümüne;
Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
Rows("1:22").RowHeight = 38
Columns("A:F").ColumnWidth = 38
End Sub

yanginci34

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-10-2026
benim söylediğim gibi yaparsanız da satır ve sütun genişliği ile oynayamıyorsunuz ama içindeki veriler ile oynamak isterseniz a1 ile f22 arasını kompile seçip hücre biçimlendir menüsünden koruma bölümünden kilitli seçeneğinin tikini kaldırırsanız hücre içinde verilerle oynaya bilirsiniz. Aşağıda örnek yaptım denermisiniz.
Ekli dosyayı görüntüle koruma.xlsx

Excel Vers. ve Dili
excel 2020
merhaba,

bu konu ile ilgili olarak ben de satır ve sütun genişliklerine müdahale edilemesin. bir başkasına exceli gönderdiğimde sadece hücrelerin içine yazsın satır ve sütunların genişliklerini değiştiremesin istiyorum. üstteki linkten örneği indiremedim. yardımcı olabilecek olan var mı acaba ?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

İstediğiniz hücrelerin satır ve sütun genişliklerini ayarlayınız.
Sonra bu alanda değişiklik yapılmasını istediğiniz hücreleri seçiniz.
Seçili alan üzerinde sağ tıklayıp Hücreleri Biçimlendir menüsünden Koruma sekmesini açınız.
Bu ekrandaki Kilitli seçeneğini pasif yapınız.
Excelin üst menüsünden Gözden Geçir sekmesinden Sayfa Koruması özelliğini çalıştırın.

Açılan ekranda kullanıcının yapmasını istemediğiniz özellikleri pasif yapınız. Mesela eğer kullanıcının sayfadaki Kilitli hücreleri seçmesini istemiyorsanız menüdeki ilk seçeneği pasif yapınız.

Sonra bir parola belirleyip işlemi tamamlayınız. Bundan sonra korumayı bilmeyen belirlediğiniz alanda satır ve sütun genişliklerini düzenlemeyecektir.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
223469