idealimsin
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- excel 360 TR 64bit
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 15-04-2025
istediğim sütunun son hücresine nasıl gidebilirim
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Option Explicit
Sub Son_Hucreye_Git()
Dim Sutun As Variant
Sutun = Application.InputBox("Gitmek istediğiniz sütun harfini giriniz.", "Sütun Seçimi")
If Sutun = False Or Sutun = "" Then
MsgBox "Lütfen sütun bilgisini giriniz.", vbCritical
Exit Sub
End If
Cells(Rows.Count, Sutun).End(3).Select
End Sub
makronuz çok iyi oldu .ancak ufak bir düzeltme olabilirmi.? makro sütunun son dolu hücresine gidiyor. benim istediğim ,,sayfanın son satırındaki sütununa gitmesi. ve gittiği hücre dolu hücre değil bir alttaki boş hücre olmalı .ve şöylede bir ilave yapabilirmiyiz.başka bir sayfadan kopyala yaptığım veriyi. bu makronun olduğu excel sayfasında kısayol ile çağırdığım bu makro "Gitmek istediğiniz sütun harfini giriniz." penceresi çıktığında istediğim sütunun harfini yazdığımda hem ilgili sütundaki boş hücreye gidip aynı zamanda hafızadaki veriyi text olarak yapıştırabilirmi.?.yani benim extra istedğim şu: pencereye girdiğim sütun harfini enterlememle birlikte hafızadaki kopyalanmış veriyi text olarak yapıştırmak istiyorum.Deneyiniz.
C++:Option Explicit Sub Son_Hucreye_Git() Dim Sutun As Variant Sutun = Application.InputBox("Gitmek istediğiniz sütun harfini giriniz.", "Sütun Seçimi") If Sutun = False Or Sutun = "" Then MsgBox "Lütfen sütun bilgisini giriniz.", vbCritical Exit Sub End If Cells(Rows.Count, Sutun).End(3).Select End Sub
Örnek dosyanızı paylaşır mısınız?
kopyaladığım veri excel sayfasından değil,web sayfasından kopyalıyorum . ve sütuna yapıştırılan veri de diğer sütunların gerisinde kalmamalı. mesela A20-A40 sütununa yapışmış veriden sonra K sütununu çağırdıysam eğer K41 sütunundan yukarı bir değer üzerine yapışmalıBir dosya hazırladım.
CTRL+SHIFT+C ile başka sayfadan yada dosyadan kopyalama yapın.
Sonra CTRL+SHIFT+V ile yapıştırma işlemini yapmayı deneyin.
Umarım ihtiyacınızı karşılar.
Option Explicit
Sub Son_Hucreye_Yapistir()
Dim Sutun As Variant
Sutun = Application.InputBox("Gitmek istediğiniz sütun harfini giriniz.", "Sütun Seçimi")
Exit Sub
End If
Cells(Rows.Count, Sutun).End(3)(2, 1).Select
ActiveSheet.PasteSpecial Format:="Text", Link:=False, DisplayAsIcon:=False
End Sub
Görselde baktığımızda diğer sütunlar 22. hücreye kadar dolu hücre var .yani benim E sütununu sectigim de 23. hücre açması gerekiyorEklediğiniz görselde size göre hangi hücre seçilmesi gerekiyor.
Option Explicit
Sub Son_Hucreye_Yapistir()
Dim Sutun As Variant, Bul As Range, Son_Satir As Long
On Error GoTo Son
Exit Sub
End If
Set Bul = Cells.Find(What:="*", After:=Range("A1"), LookAt:=xlPart, LookIn:=xlFormulas, _
SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlPrevious, MatchCase:=False)
If Not Bul Is Nothing Then
Son_Satir = Bul.Row + 1
Else
Son_Satir = 1
End If
Cells(Son_Satir, Sutun).Select
ActiveSheet.PasteSpecial Format:="Metin", Link:=False, DisplayAsIcon:=False
ActiveSheet.PasteSpecial Format:="Text", Link:=False, DisplayAsIcon:=False
Son:
End Sub
mause sağ tuş "yalnızca metni koru" ileYapıştırmayı nasıl yapıyorsunuz?
makroyu yapıştırma seçeneğini bu kod ile
ActiveSheet.PasteSpecial Format:="HTML", Link:=False, DisplayAsIcon:= _
False, NoHTMLFormatting:=True