Merhaba Arkadaşlar.
dim Dizi(6) as double
Dizi(0)=-20.07
Dizi(1)=-10.08
Dizi(2)=-0.05
Dizi(3)=30.11
Dizi(4)=50.13
Dizi(5)=100.21
Dizi(6)=141.1
şeklinde bir dizimiz var. Benim istediğim bu dizide aradığım değere en yakın alt ve üst değerleri bulmak.
Mesala 14.95 sayısını dizide arattığımda bana
AltDeger=-0.05
ÜstDeger=30.11
olarak bulsun
Kısacası aradığım deger hangi iki deger aralığında yada hangi degere eşit
Bu işlemi Excel kullanmadan Visual Basic 6 ile hazırladığım paket programda kullanacağım. Excelde KAÇINCI (ingilizcesi MATCH) fonksiyonu ile enyakın Alt ve enyakın ÜST değerleri bulabiliyorum. Fakat Visual Basic 6.0 da MATCH fonksiyonunun karşılığı yada fonksiyonun içeriği ile ilgili bilgi bulamadım.
Bana bu konuda yardım edermisiniz.
EXCEL ile alakalı olmadığını düşünebillirsiniz. Fakat umuyorum ki excel deki bu fonksiyonu başka program dilinde uygun bir fonksiyon vardır diye düşünüyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
dim Dizi(6) as double
Dizi(0)=-20.07
Dizi(1)=-10.08
Dizi(2)=-0.05
Dizi(3)=30.11
Dizi(4)=50.13
Dizi(5)=100.21
Dizi(6)=141.1
şeklinde bir dizimiz var. Benim istediğim bu dizide aradığım değere en yakın alt ve üst değerleri bulmak.
Mesala 14.95 sayısını dizide arattığımda bana
AltDeger=-0.05
ÜstDeger=30.11
olarak bulsun
Kısacası aradığım deger hangi iki deger aralığında yada hangi degere eşit
Bu işlemi Excel kullanmadan Visual Basic 6 ile hazırladığım paket programda kullanacağım. Excelde KAÇINCI (ingilizcesi MATCH) fonksiyonu ile enyakın Alt ve enyakın ÜST değerleri bulabiliyorum. Fakat Visual Basic 6.0 da MATCH fonksiyonunun karşılığı yada fonksiyonun içeriği ile ilgili bilgi bulamadım.
Bana bu konuda yardım edermisiniz.
EXCEL ile alakalı olmadığını düşünebillirsiniz. Fakat umuyorum ki excel deki bu fonksiyonu başka program dilinde uygun bir fonksiyon vardır diye düşünüyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...