Kadın veya Erkek oluşuna göre değer girmek.

Excel Vers. ve Dili
2007
8 veya 10 sütun bir tablom var. Yaklaşık da 21.000 satırın üzerinde. Bu tabloda sadece isimlerin bulunduğu B sütununda ki isimlerden kadın ismi olanların, satır hizalarına D sütununda "2", erkek ismi bulunanların satır hizalarına da "1" girmek istiyorum.

Bunu yaparken de B sütunu için formül veya seçeneğin içine , veya ; ayrımı ile (ne gerekiyorsa) birden çok kadın ve erkek ismi girebilmeliyim.

Hepinize teşekkür ederim.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

İlk olarak sorunuzu örnek dosya ile desteklemenizi rica ederim.
İkinci konu ise, isimlerin kadın yada erkek olduğunu belirten bir datanız yada bilgi amaçlı bir sütun var mı? Yoksa bunu bir mantığa oturturamazsınız.

Excel Vers. ve Dili
2007
Elimde bu konuda data var. Gerçi manuel oluyor ama isim sırasına göre dizilme sonucunda mantıksal olarak ortaya çıkan, kadın-erkek ayrımı kullanıcı tarafından yapılan bir data.

Dosya örneğini yer tutmasın diye kısa tuttum, umarım fikir verir. Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Eğer istediğiniz D sütununu formül ile oluşturmaksa, ben bir data görmedim.

Örneğin Belma'nın kız ismi olduğunu formülün bilmesi için öncede bir datanızın olması gerekir. Datadan kastım buydu.

Excel Vers. ve Dili
2007
Ben sütunun kendisini data olarak düşünmüştüm. Ama bu sütundaki bilgileri kadın ve erkek diye ayrı yerde data kullanımı için ayırabilirim.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Kodlarda yada formülde, bilgi olmadan veri alamazsınız.

Basit bir örnek hazırladım. Söylemek istediğimi bu şekilde daha net anlarsınız.
Tabi bu işlem sizin için pratik olmayabilir. Ben sadece olayı anlamanız için örneği hazırladım.

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007
Teşekkür ederim, sanırım olacak. Gerçek dosya işyerimde yarın sonucu size bildiririm.