Kapalı xls dosyalarından veri alma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
"kod yazmaya yeni başladığım için daha önce yazılan kodlarla yapamadığım için yazıyorum"

Arkadaşlar,

Önceden girilmiş tekliflerin hepsi ayrı ayrı excel dosyalarında. Benim istediğim bunların hepsini tek bir veri sayfasında toplamak. Yani Bir klasör içindeki bütün excel dosyalarında ve bunların içindeki bütün sayfalarda örneğin "A" değerini arayacak ve duruma göre ( örneğe bakarsanız durumdan ne kastettiğim daha iyi anlaşılır ) "A" değerinin altındaki -boş hücreye rastlayana dek- ya da "A" değerinin sağındaki ilk değeri veri sayfasındaki "A" değerine denk gelen kolonda alt alta sıralayacak. Tabi bazı dosyalarda "A" değeri hiç olmayabilir de. O zaman veri sayfasında "A" değerine denk gelen kolondaki hücre boş kalacak.

Örneğim ekte.

Umarım çözümü vardır.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Örnek olarak ekledğiniz dosyanıza birkaç veri eklerseniz daha iyi olacaktır. Ayrıca veri alınacak excel dosyalarından da bir örnek ekleyin ve bu dosyaların yolunuda belirtin.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Sayın COST CONTROL,

3 dosya ekledim. 1. dosya verilerin toplanacağı dosya, 2. ve 3. dosyalar verilerin alınacağı kapalı dosyalar. veri alınacak dosyaların adı belli bir düzende olmayacak. ( herhangibir ad olabilir ) Ve içindeki sayfa adlarının da belli bir düzende adı olmayacak. Veri alınacak dosyaların adresini C:\Teklifler varsayalım.

İlginiz için teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Son düzenleme:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Sorunuzun elbette çözümü var. Fakat teklif dosyalarındaki sütunlar farklı yerlerde görünüyor. Veri alınacak dosyalarınızın yapısı hep böyle değişken mi?

Örnek olarak;
ak isimli dosyada "MÜŞTERİ ÜNVANI" F5 hücresinde iken, kara isimli dosyada aynı veri C5 hücresinde görünüyor. Aynı veriler farklı hücrelerde görünüyor. Verileriniz hep bu şekilde mi?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Eklemiş olduğunuz örnek dosyalara göre hazırlamış olduğum dosyayı incelermisiniz.

Veri alınacak excel dosyalarını "C:\Teklifler" klasörü altına kopyalayıp dosyadaki makroyu çalıştırınız.

Umarım faydası olur.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

True değerini False yaparak denermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
gönderdiğiniz excel dosyasını çalıştırdıktan sonra başka excel dosyalarını açtığımda hemen hata veriyor ve belge kurtamaya geçiyor, ardından dosyada hiçbir işlem yapamadan dosyayı kapatıyor fakat exceli bir türlü kapatamıyorum. Sürekli hata vermeye devam ediyor. 5-6 denemeden sonra boş bir excel açıyor ancak ondan sonra kapatabiliyorum.
Nedeni ne olabilir?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
True değerini false yaptığımda resetleyip run dediğimde hata veriyor, hiçbirşey yapmadan tekrar resetlediğimde run dediğimde veriler aktarılmıştır diye mesaj çıkıyoe ve excel kilitleniyor. excel kapatıp yeden açtığımda yeniden true olarak görünüyor. true değerini false yaptıktan sonra run demeden kaydetmeye çalıştığımda da hata verip kapanıyor. ( belge kurtarmaya geçiyor ) yeniden açtığımda true görünüyor.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Sayın COST CONTROL,

Sorunu çözdüm. Öncelikle bilgisayarımı önceki bir zamana geri döndürdüm. ( sorunu çözmede bir etkisi olmuşmudur bilmiyorum, ama yaptım ) Sonra ekteki resimde görülen "vba project references" menüsündeki işaretlemeleri yaptım.
Ve bu işlemlerden sonra tekrar denedim. Ve "ÇALIŞTI".

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Tam istediğim gibi olmuş.

Saygılarımla.