- Excel Vers. ve Dili
- office xp
merhaba,
bana her gün 27 ilden gelen raporlar var ve ben genel bir rapor hazırlamak için bu dosyalardaki verileri alt alta yapıştırıyorum. gelen dosyalardaki verilerin hangi hücreden başladıkları belli ancak son satır hergün değişebiliyor. dosya isimleri de tarih ve şehir ismini içerdiğinden hergün değişiyor. bu kopyalama işlemini yapabilmek için öncelikle kapalı bir dosyadan veri almaya çalıştım ancak son satırın değişken olduğu durum için çözüm bulamadım. konuyu kavramak için deneme yaptığım kodlar şöyle;
bu kod çalışınca d5 hücresine gidiyor ancak d sütunu boş olduğundan 65000inci hücreye kadar seçim yapıyor. fikirlerinizi bekliyorum. teşekkürler
bana her gün 27 ilden gelen raporlar var ve ben genel bir rapor hazırlamak için bu dosyalardaki verileri alt alta yapıştırıyorum. gelen dosyalardaki verilerin hangi hücreden başladıkları belli ancak son satır hergün değişebiliyor. dosya isimleri de tarih ve şehir ismini içerdiğinden hergün değişiyor. bu kopyalama işlemini yapabilmek için öncelikle kapalı bir dosyadan veri almaya çalıştım ancak son satırın değişken olduğu durum için çözüm bulamadım. konuyu kavramak için deneme yaptığım kodlar şöyle;
Kod:
'verilerin alınacağı dosyayı aç
MyWB = "C:\Documents and Settings\cakyamuni\Desktop\EXCEL\A.xls"
Set NewXL = New Excel.Application
NewXL.Workbooks.Open MyWB
NewXL.Workbooks(Dir(MyWB)).Sheets(1).Range("c1").Select
Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select
Selection.Copy
NewXL.Workbooks(Dir(MyWB)).Close SaveChanges:=True
NewXL.Quit 'dosyayı kapat
Set NewXL = Nothing
'diğer dosyada yapıştır
Windows("al veriyi").Activate
Sayfa1.Range("d5").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks:=False, Transpose:=False