Kapalı dosyadan veri almada, dosya yolunda güncelleme soruyor.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Değerli hocalarım, ekteki dosyada problemimi ayrıntılarıyla anlattım. Çok emek verdiğim programımı ufak bir problem yüzünden kullanamıyorum. Yardımcı olursanız emeğim sayenizde boşa gitmeyecektir. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Merhaba,
Biz de güncelleştirme istemesi ormal çünkü

Dosya = Dir("D:\tiglioglu_insaat\musteri\*.xls")

satırında bahsi geçen tol bizim bilgisayarlarda yok .Ayrıca

Private Sub ComboBox1_Change()
[T22] = "='D:\tiglioglu_insaat\musteri\[" & ComboBox1 & ".xls]A'!B2"
[T27] = "='D:\tiglioglu_insaat\musteri\[" & ComboBox1 & ".xls]A'!D2"
[T32] = "='D:\tiglioglu_insaat\musteri\[" & ComboBox1 & ".xls]A'!L2"
[T48] = "='D:\tiglioglu_insaat\musteri\[" & ComboBox1 & ".xls]A'!F2"
End Sub

Yukarıdaki kodlarda da gözüktüğü gibi D sürücüsündeki tiglioglu_insaat\musteri klasörü de bizde yok.Sanırım siz de bu adresi değiştirmişsiniz.Ya bu satırları ya da klasörün ismini değiştirin.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Sayın Bedersu, D sürücüsünde bulunan klasörü rar formatında ilk mesajıma ekledim. Yakın ilginizden dolayı çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
merhaba,
kodlara aşağıdaki gibi bir ekleme yapınca olur:

Private Sub Worksheet_Activate()

Range("A:A").ClearContents
Dim Dosya
Dim i As Integer
Dosya = Dir("D:\tiglioglu_insaat\musteri\*.xls")
i = 1
While Dosya <> ""
Cells(i, 1) = Dosya
Dosya = Dir
i = i + 1

ComboBox1.ListFillRange = "FW1:FW" & [FW65536].End(3).Row
ComboBox1.ListRows = 5

Wend
ComboBox1.Value = Range("FW1").Value

End Sub

Zaten sorun da buradaydı.Sayfa aktif olunca combobox boş gözüküyor ve veri alınacak dosya gözükmüyordu.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Sayın Hocam, yazdığınız kodu eskisi ile değiştirdim ama isim değiştirip tekrar aynı sayfaya döndüğümde yine aynı uyarı geliyor.
Sayın Hocam, combobox değerlerini A sütunundan alıyor, bende sayfa her açıldığında Range("A:A").ClearContents diyerek başvuru yolunu temizliyorum. Haddim olmayarak, sayfa aktif olduğunda önce değerleri alsa, sonra dir fonksiyonu çalışşsa ne olur? Yardımcı olurmusunuz?
Yardımlarınızdan dolayı size çok teşekkürederim.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Merhaba,
A kolonunu temizlemenizdeki amaç nedir?Oradaki verilerin gözükmemesi mi?Tam olarak ne yapmak istediğinizi anlayamadım.Biraz daha açıklarsanız yardımcı olmaya çalışırız.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Yeni müşteri eklediğimde, D:\tiglioglu_insaat\musteri klasörüne müşteri adına yeni bir excel dosyası açılıyor. Bende yeni eklenen müşterileri comboboxta görebilmek için önce A sütununu temiletip, sonra müşteri isimleri için A sütununda "dir" fonksiyonu uygulatıyorum. Böylece eski - yeni tüm müşterilerimin isimleri A sütununa sıralanıyor.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Merhaba,
Sanırım sorun çözüldü.Bir kontrol eder misiniz?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Sayın Bedersu size nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Sorunumu çözdünüz. Göstermiş olduğunuz ilgi ve yardımların, size dileklerinizin kabulü ile geri dönmesi dileğiyle, size yeniden çok teşekkürederim. Başarılarınızın devamı dileğiyle.