kapalı kitaplar arasındaki bağlı hücreler kitap açıldığında güncelleştir ekranı gelir

Excel Vers. ve Dili
excel2003 Tr
saygıdeğer hocalarım ve excel üyeleri
son zamanlarda içinden çıkamadığım bir durum var. bu yüzden sizin engin bilgilerinize başvurmak istedim.
iki çalışma kitabındaki birkaç hücreyi birbirine =[cari.xls]Sayfa1!$A$1 şeklinde bağladım. bu kitaplardan biri açık diğeri kapalıyken bir güncelleştirme ile ilgili bilgi ekranı geliyor ve bağlı bilgilerin günleştirilmesinin istenip istenmediğini soruyor.ben bu çalışma kitaplarını başka bir kitaptaki makro ile arka planda açıp kayıt yapıyorum. bu yüzden güncelleştirme bilgi ekranının çıkmasını istemiyorum.
başa Application.DisplayAlerts = False sona ...true kodunu yazıyorum ama yinede güncelleştirme ekranı geliyor.
yapmaya çalıştığım kitap her açıldığında güncelleştirme bilgi ekranı gelmeden otomatik güncelleştirme yapması.

şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim. saygılar:yardim:
--------------------------------------------------------------------------
bana bir harf öğretenin KIRK yıl kölesi olurum.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Aşağıdaki kodu dosyanızın thisworkbook kod sayfasına kopyalayın. Dosyanız açıldığında güncellemeyi otomatikman yapacaktır.

Kod:
Private Sub workbook_open()
On Error Resume Next
Application.DisplayAlerts = False
Application.ScreenUpdating = False
Link = ActiveWorkbook.LinkSources(xlExcelLinks)
If IsEmpty(Link) = False Then
For a = 1 To UBound(Link)
Workbooks.Open Link(a)
ActiveWorkbook.UpdateLink Name:=ActiveWorkbook.LinkSources
ActiveWorkbook.Close False
Next
End If
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel2003 Tr
sn leventm ilginize çok teşekkür ederim

a.xls ve b.xls diye iki kitap var ve b.xls içinde sayfa1 a1 de şu formül var;
=[a.xls]Sayfa1'!$A$1
iki çalışma kitabı da kapalı. sadece b çalışma kitabını açarken güncelleştir bilgi ekranı çıkıyor. sizin verdiğiniz kodları b.xls de thisworkbook kısmına yerleştirdim. ama yine b.xls açılırken güncelleştirme bilgi ekranı çıkıyor.
acaba yanlış mı yaptım?
yardımlarınız için çok teşekkür ederim. saygılar:yardim:

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Kodu silin. Bunun hazır bir ayarı zaten varmış. Araçlar-seçenekler-düzen-otomatik bağlantıları güncelleştirmek için sor kutusundaki işareti kaldırın.